7 Επιστημονικές Συμβουλές για καθημερινή ευεξία
7 Επιστημονικές Συμβουλές για καθημερινή ευεξία

Δημοσιεύθηκε

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, η ευεξία και το mood της αλλαγής είναι έντονο όπως και τα νέα σχέδια για τους περισσότερους τομείς της ζωής μας.

Περίπου το ένα τρίτο από εμάς σκοπεύουμε να λάβουμε αποφάσεις ή να θέσουμε στόχους για τους εαυτούς μας το 2024, η εμμονή σε αυτούς είναι εντελώς άλλο θέμα. Τα προηγούμενα χρόνια, έρευνες αποκάλυψαν ότι μεταξύ 17% και 45%  εγκαταλείπουν αυτές τις προσπάθειες μόλις τον πρώτο μήνα.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων εγκαταλείπουν τις αποφάσεις τους μέχρι τα μέσα του έτους, σύμφωνα με μια μελέτη. (Αν και αν γίνει πιστευτή μια πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov, οι Αμερικανοί ήταν κάπως καλύτεροι  με μόνο το 16% να παραιτούνται πριν από το τέλος του έτους.)

Και τι πρέπει να έχουμε για να εκπληρώσουμε όλα μας τα σχέδια; Ευεξία κάθε μέρα για να συνεχίσουμε. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές που προσφέρει η επιστήμη.

Ημέρα 1: Εστιάστε στον ύπνο σας Στο πλαίσιο της νέας αρχής, κοιμηθείτε καλά. Ο ύπνος είναι καθοριστικός για την υγεία μας, και η εποχή αυτή είναι ιδανική για να βελτιώσετε τις συνήθειές σας.

Ημέρα 2: Εστιάστε στο σώμα σας Κάντε κάποιες κινήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να καίτε θερμίδες και να μειώνετε το άγχος. Μην ξεχνάτε ότι και το χειμώνα η συχνή άσκηση πρέπει να είναι στη ρουτίνα μας.

Ημέρα 3: Εστιάστε στο μυαλό σας Επικοινωνήστε με άλλους ανθρώπους και βάλτε στη ζωή σας νέες εμπειρίες και δραστηριότητες κυρίως ομαδικές.

Ημέρα 5: Εστιάστε σε αυτό που τρώτε Σταματήστε να μετράτε θερμίδες και επικεντρωθείτε στο να απολαμβάνετε το φαγητό σας. Αυτή είναι η στιγμή να ξεκινήσετε με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Ημέρα 6: Εστιάστε στη φυσική σας κατάσταση Η προπόνηση βοηθά στη βελτίωση όχι μόνο της σωματικής αλλά και της ψυχικής υγείας. Δεν χρειάζεται να φτάσετε τα 10.000 βήματα καθημερινά, αλλά μικρές δραστηριότητες είναι αρκετές.

Ημέρα 7: Εστιάστε στα χόμπι σας και δώστε χρόνο στον εαυτό σας για να τα κάνετε χωρίς τύψεις και ενοχές.

Μπόνους: Εστιάστε στη σεξουαλική σας ζωή και τα οφέλη της για την υγεία και την ευεξία.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα