Πώς να προστατευθείτε από διαδικτυακές απάτες
Πώς να προστατευθείτε από διαδικτυακές απάτες

Δημοσιεύθηκε

Οι ηλεκτρονικές αγορές είναι ο κύριος προορισμός μας ειδικά κατά τη διάρκεια των εορταστικών περιόδων, αλλά ο κίνδυνος απάτης είναι υπαρκτός, και οι στατιστικές έρευνας της Klarna δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Περίπου 1 στους 5 Έλληνες δηλώνει ότι έχει πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης σε ηλεκτρονικές αγορές. Ας ρίξουμε μια ματιά πώς μπορούμε να προστατευθούμε:

Οι Στατιστικές Δείχνουν…

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 18% των Ελλήνων έχει πέσει θύμα απάτης σε ηλεκτρονικές αγορές κατά τη διάρκεια εορταστικών περιόδων. Κάτι που ξεχωρίζει είναι ότι οι νεότεροι (18-26 ετών) είναι οι πιο ευάλωτοι, με ποσοστό 26%

Προσοχή στα Σημάδια

Οι υπερβολικά υψηλές εκπτώσεις είναι συχνά σημάδι απάτης. Όταν κάτι φαίνεται “πολύ καλό για να είναι αληθινό”, πιθανότατα δεν είναι.

Πώς Να Επιλέξετε Ασφαλείς Ιστοσελίδες

Προσέξτε τα fake shops. Τα ονόματα που μοιάζουν με γνωστές μάρκες, αλλά όχι ακριβώς, είναι ύποπτα. Επίσης, λάθη στο κείμενο του ιστότοπου είναι ένα σημάδι.

 Συμβουλές Πληρωμής

Οι τρόποι πληρωμής μπορεί να προδώσουν. Αν ένα κατάστημα προτιμά προκαταβολή, να είστε επιφυλακτικοί. Τα αξιόπιστα καταστήματα δέχονται συχνά ασφαλείς μεθόδους όπως η πάγια χρέωση ή η Klarna.

Οι εορταστικές περίοδοι προσφέρουν εκπτώσεις, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μείνετε ασφαλείς και απολαύστε τις αγορές σας

Πριν υποκύψετε σε εορταστικές προσφορές, ελέγξτε την αξιοπιστία του καταστήματος. Μείνετε ασφαλείς και απολαύστε τις αγορές σας online!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα