Νέες χαρούμενες συνταγές! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Πώς το φεγγάρι θα προστατέψει τη βιοποικιλότητα της γης

Πώς το φεγγάρι θα προστατέψει τη βιοποικιλότητα της γης

Η προστασία της βιοποικιλότητας της Γης είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Μια νέα έρευνα προτείνει την κρυογονική διατήρηση βιολογικού υλικού στους σκιασμένους κρατήρες του φεγγαριού.

Διαβάστε περισσότερα...
Παρίσι 2024: Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους Ολυμπιακούς

Παρίσι 2024: Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους Ολυμπιακούς

Έναν αιώνα μετά τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, η κλιματική αλλαγή έχει μεταμορφώσει την πόλη και τους αγώνες. Ιστορική Αναδρομή: Παρίσι 1924 Στις 12

Διαβάστε περισσότερα...

flust.gr-γεύσεις

Οι δύο νέες μου συνταγές από το Joy του Σαββατοκύριακου, συγκρούονται λίγο μεταξύ τους. Από τη μία έχουμε μια λαχταριστή μακαρονάδα στην οποία δύσκολα θα αντιστεκόσουν, με την πλούσια σαλτσούλα της, τον τρυφερό της τόνο, τη λαχταριστή μυρωδιά από το ουζάκι και χρώματα απίθανα, καλοκαιρινά, ξεσηκωτικά. Από την άλλη, έχουμε ένα παρεξηγημένο φαγητό με λιγότερους θαυμαστές, τις μπάμιες. Τις οποίες όμως τις χειρίστηκα με μεγάλη μαεστρία και νομίζω πως κατάφερα να τις κάνω πιο ελκυστικές! Αυτό που θέλω να παραδεχτώ, είναι ότι ούτε εγώ τις τρώω μαγειρεμένες με τον κλασικό τρόπο, στην κατσαρόλα και δεν τις αγγίζω αν δεν έχω στο πιάτο μου κρέας και κάποιο τυράκι. Οπότε, πριν ξινίσετε τα μουτράκια σας, δοκιμάστε τη δική μου εκδοχή, στον φούρνο, με τα χωριάτικα λουκάνικα. Και κάντε και κάτι που εγώ δεν σκέφτηκα εκείνη την ώρα. Λίγο πριν τις βγάλετε από τον φούρνο, απλώστε πάνω στο ταψί μερικές φέτες κασέρι κι αφήστε το για 5 λεπτάκια να λιώσει. Σερβίρετε και αιφνιδιαστείτε με τον πιο νόστιμο τρόπο!

Σπαγγέτι τρικολόρε με τόνο και φρέσκια σάλτσα με ούζο

 

Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι Melissa Τρικολόρε
5-6 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από τρίφτη
1-2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ούζο
1-2 κονσέρβες τόνου σε νερό
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
20γρ. κασέρι σε κυβάκια
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι/ρίγανη

Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι και τα σουρώνουμε al dente. Παράλληλα, σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον τόνο μαζί με την πιπεριά για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε και την ντομάτα, τον πελτέ, το ούζο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα κυβάκια κασέρι.

Μπάμιες φούρνου με λουκάνικο και κολοκυθάκια

 

Υλικά:
Μπάμιες κατεψυγμένες
Χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
Σάλτσα ντομάτας
Μπόλικο μαϊντανό
Πατάτες
2 σκελίδες σκόρδου
αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα λουκάνικα και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε φετούλες, τη σάλτσα, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1,5 ώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα