Γιατί παραιτήθηκε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter

Γιατί παραιτήθηκε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Κατερίνα Σταματελοπούλου

To twitter αποχαιρετά τον συνιδρυτή του Τζακ Ντόρσεϊ που ήταν μέχρι χθες διευθύνων σύμβουλος  της πλατφόρμας. Με ένα tweet ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την πλατφόρμα που συνίδρυσε το 2006.

Αφού πέρασε από όλες τις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να φύγει μετά από 16 χρόνια, όπως είπε. Αντικαταστάτης του ως διευθύνων σύμβουλος, ο επικεφαλής τεχνολογίας του Twitter, Parag Agrawal μέχρι πρότινος CTO.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ θα υπηρετήσει στο διοικητικό συμβούλιο μέσω του “May-ish” για να βοηθήσει στη μετάβαση, είπε στο tweet του. Ενώ για τους λόγους της αποχώρησης του είπε: «Είναι κρίσιμο μια εταιρεία να μπορεί να σταθεί μόνη της, χωρίς την επιρροή ή την κατεύθυνση του ιδρυτή της».

Ο Ντόρσεϊ έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο εκκεντρικός επικεφαλής τεχνολογίας που έκανε το Twitter  το μεγαθήριο που είναι τώρα. Κάτι έκανε και τον ίδιο δισεκατομμυριούχο. Ενώ πρόσφατα πούλησε ως NFT το πρώτο του tweet με το αστρονομικό πόσο για περίπου 2,9 εκατομμύρια δολάρια.

Πριν την παραίτηση του δημοσίευσε tweet που ανέφερε: «Λατρεύω το twitter». Πάντως οι μετοχές της εταιρίας, μετά τη δημοσίευση της παραίτησης, αυξήθηκαν  κατά περίπου 5%

Ο Dorsey αναγνώριζε τα θέματα της πλατφόρμας όσον αφορά το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο που ήταν ένα από τα σοβαρά προβλήματα.  Όμως δίσταζε να λάβει αυστηρά μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους. Ενώ του χρεώνουν και τη λάθος διαχείριση στα προβλήματα που δημιούργησε ο Ντόναλντ Τραμπ με την συνεχόμενη παραπληροφόρηση. Βέβαια  ήταν ο πρώτος που απαγόρευσε στον πρώην πρόεδρο να χρησιμοποιεί οριστικά την πλατφόρμα.

Επίσης δεν τον έλεγες και χαρακτηριστικό τύπο CEO μιας και έσπασε πολλούς κανόνες όσον αφορά την συμπεριφορά του. Αλλά και την εκκεντρική του εμφάνιση με το ιδιαίτερο παρουσιαστικό που είναι το σήμα κατατεθέν του. Αναμένεται βέβαια να δείξει πώς θα εξελιχθεί η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μετά από αυτή την παραίτηση

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Το ψηφιακό αντίγραφο του Πειραιά στο διάσημο παιχνίδι Minecraft
Prev Το ψηφιακό αντίγραφο του Πειραιά στο διάσημο παιχνίδι Minecraft
Next Οι επιχειρηματικές ιδέες των νέων, γυναικών, ηλικιωμένων έχουν λιγότερες ευκαιρίες υλοποίησης
Οι επιχειρηματικές ιδέες των νέων, γυναικών, ηλικιωμένων έχουν λιγότερες ευκαιρίες υλοποίησης