Το ψηφιακό αντίγραφο του Πειραιά στο διάσημο παιχνίδι Minecraft

Το ψηφιακό αντίγραφο του Πειραιά στο διάσημο παιχνίδι Minecraft

Το ψηφιακό αντίγραφο του Πειραιά στο διάσημο παιχνίδι Minecraft σε ένα  cyber-physical παιχνίδι «Κλέφτες και Αστυνόμοι»

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τη Space Hellas συνεργάζεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος BeSecure-FeelSecure (BSFS). Έτσι έχει δημιουργήσει το ψηφιακό αντίγραφο του Πειραιά στο διάσημο παιχνίδι Minecraft.

Πως Παίζεται

Το σενάριο του παιχνιδιού εμπλέκει τόσο ανθρώπους του πραγματικού κόσμου όσο και παίκτες του Minecraft στον ψηφιακό κόσμο. Στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν πολίτες που συμμετέχουν στο παιχνίδι μέσω του CURiM, της εφαρμογής που αναπτύσσεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BSFS. Στον ψηφιακό κόσμο βρίσκεστε όλοι εσείς, οι παίκτες του Minecraft.

Στο παιχνίδι μας, ένας από τους πολίτες παίζει το ρόλο του «κλέφτη». Αυτός κινείται στους δρόμους του Πειραιά με το «κλεμμένο» αντικείμενο (το οποίο φέρει πάνω του ειδικό Bluetooth αισθητήρα) και η παρουσία του μεταφέρεται στον ψηφιακό κόσμο του Minecraft, ο οποίος είναι ένα αντίγραφο του Δήμου Πειραιά.

Οι παίκτες του ψηφιακού κόσμου προσπαθούν να εντοπίσουν το κλεμμένο αντικείμενο στους δρόμους του Minecraft παίρνοντας στοιχεία από τον πραγματικό κόσμο.

Κάθε φορά που το κλεμμένο αντικείμενο έρχεται σε κοντινή απόσταση στον πραγματικό κόσμο με κινητή συσκευή που έχει την εφαρμογή CURiM, χτίζεται στον ψηφιακό κόσμο, στο αντίστοιχο σημείο, μια δέσμη φωτός η οποία είναι ορατή στον ουρανό του Minecraft . Ακολουθώντας λοιπόν αυτές τις δέσμες φωτός, οι παίκτες του Minecraft καλούνται να εντοπίσουν τελικά το κλεμμένο αντικείμενο.

Οι παίχτες θα μπορούν να συμμετάσχουν στο παιχνίδι Minecraft που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά στις 05/12/2021. Ώρα εκκίνησης 11:00.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Γιατί η εταιρία Lush έφυγε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Prev Γιατί η εταιρία Lush έφυγε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Next Γιατί παραιτήθηκε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter
Γιατί παραιτήθηκε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Κατερίνα Σταματελοπούλου