6 &1 βήματα (good ones) για τη νέα εβδομάδα, της Άννας Σαρούκου

Δημοσιεύθηκε

Έχοντας συνέλθει από τη ζάλη των γιορτών (ή ίσως και όχι) ξεκινάμε μία πραγματικά καινούρια εβδομάδα με την πόλη να ντύνεται τα καθημερινά της, τα φωτάκια να απομακρύνονται από τους δρόμους και τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις να ξαναμπαίνουν στις κούτες μέχρι τις επόμενες γιορτές. Ενδεχομένως είναι μία απαιτητική μετάβαση την οποία όμως μέσα σε λίγες μέρες θα την έχουμε ξεπεράσει πλήρως, ιδιαίτερα αν αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι για να βγούμε αλώβητοι από αυτήν.

to-do-list

Υποθετικά μιλώντας όλοι υποκύψαμε λίγο – πολύ στους νόστιμους πειρασμούς των ημερών, βγήκαμε λίγο περισσότερο ή ήπιαμε λίγο παραπάνω απ’ ότι συνήθως. Τώρα όμως we are back to normality κι έτσι αναζητούμε εναγωνίως τρόπους να επανέλθουμε σωματικά και νοητικά στην καθημερινότητα. Απλά, μικρά, ήρεμα βήματα θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον παλιό καλό (ή και καλύτερο) μας εαυτό.

Αρχικά, ξεκινάμε με μία ωραία ατζέντα όπου θα σημειώσουμε αυτούς τους απλούς τρόπους επαναφοράς και θα τους κοιτάμε κάθε πρωί!

Get easy into the new year… Ας αφεθούμε στο νέο έτος με το καλύτερο μας χαμόγελο και με μία μικρή οργάνωση 😉
1. Χαρίζουμε στον οργανισμό μας μία περίοδο αποτοξίνωσης_detox time (θα μας ευγνωμονεί!)
2. Εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με λαχανικά και φυτικές ίνες
3. Ξετυλίγουμε το yoga mat μας από τη ντουλάπα και ξεκινάμε κάθε μέρα με ένα μίνι 15’ πέρασμα (εάν είμαστε home yogis) ~ ή εάν επισκεπτόμαστε κάποιο studio διαλέγουμε ένα χαλαρό πρόγραμμα για τον πρώτο μήνα του έτους ώστε να μεταβούμε ομαλά από την περίοδο της αδράνειας σε αυτήν της ενεργοποίησης
4. Φτιάχνουμε μία ευχή (sankalpa) με θετική διατύπωση για όλη τη νέα χρονιά, μία ευχή αγάπης
5. Κάνουμε μία ανακατανομή σε αντικείμενα / μικροπράγματα που έχουμε κρυμμένα (ή και όχι) σε συρτάρια, ντουλάπες, ράφια και απομακρύνουμε ότι δεν μας χρειάζεται. Κάνουμε χώρο για το νέο! Τόσο σε πρακτικό επίπεδο, όσο και σε πνευματικό.
6. Θυμόμαστε να διατηρούμε φύσει – θέση την αισιοδοξία μας!
7. Προτρέπουμε και άλλους να ακολουθήσουν αυτόν τον μικρό οδηγό. Spread & share love δε λένε; Ε, ακριβώς αυτό λοιπόν!

Κάθε ένας από εμάς έχει το δικό του διαφορετικό, ξεχωριστό ρυθμό, τις προσωπικές του συνήθειες γι’ αυτό αν κάποιος θέλει να προσθέσει κι άλλα βήματα στα 6 & 1 ας το κάνει ελεύθερα!

Σίγουρα μετά από μερικές μέρες που θα εφαρμόσετε τα παραπάνω θα δείτε την μεταμόρφωση τόσο στο σώμα, όσο και στη διάθεση σας. Η yoga είναι ένας τρόπος ζωής, είναι πολλά περισσότερα από μερικές ευεργετικές asanas στο mat μας. Deep breath και όλα γίνονται!

Namaste & καλή εβδομάδα

Άννα Σαρούκου – Sol Yoga Athens

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα