Υοga soundtrack για μία χαλαρή εβδομάδα, της Άννας Σαρούκου

Δημοσιεύθηκε

Για μία ακόμα φορά ξημέρωσε Δευτέρα και ίσως ορισμένοι νιώθουν πως αυτό το σαββατοκύριακο δεν ήταν αρκετό για να ξεκουραστούν και να ανεφοδιαστούν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά για την εβδομάδα που έχει ήδη ξεκινήσει. Φυσικά, αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά το σίγουρο είναι πως ο χρόνος δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω, οπότε let’s get flow!

yoga

Όπως και να ‘χει οι Δευτέρες έχουν, συχνά, το ταλέντο να βρίσκουν τον περισσότερο κόσμο απροετοίμαστο… Αν αυτή είναι η δική μας σειρά για να βιώσουμε αυτήν την δυσκολία προσαρμογής στη νέα εβδομάδα, αφήνουμε κάθε σκέψη ή την όποια κούραση να κυλήσει και να μετατραπεί σε ένα κίνητρο το οποίο θα μας ωθήσει στο να φτιάξουμε ένα δημιουργικό και ευχάριστο πρόγραμμα για όλη την εβδομάδα που διανύουμε.

Βάζουμε πρώτα το χαμόγελο μας σε ότι και αν προγραμματίζουμε και στα tip για την κάθε ημέρα εισάγουμε ένα πέρασμα από το αγαπημένο μας yoga mat. Αν νιώθουμε πως θέλουμε να κάνουμε ό,τι πιο χαλαρό και ήρεμο γίνεται αυτές τις τελευταίες μέρες του χρόνου μπορούμε χωρίς κανέναν ενδοιασμό να αφιερώσουμε τις πρακτικές της εβδομάδας στον εαυτό μας και να απολαύσουμε μόνο τη θέση της savasana (τελική χαλάρωση), αναπνέοντας βαθιά και ήρεμα.

H πρακτική της yoga, πέρα από όλα τα άλλα, μας υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της σύνδεσης με τον εαυτό μας. Πρωτίστως, λοιπόν, φροντίζουμε το σώμα και το νου. Εάν το μήνυμα που μας στέλνει ο οργανισμός μας αυτήν την εβδομάδας είναι ηρεμία και χαλάρωση, το δεχόμαστε με μεγάλη χαρά. Ανακαλύπτουμε μία νέα πλευρά του εαυτού μας και αυτό μας γεμίζει σταδιακά με την ενέργεια που ίσως μας λείπει αυτές τις ημέρες.

Αφιερώνοντας λοιπόν ζωτικό χρόνο επάνω στο στρωματάκι μας -από ύπτια κατάκλιση- θα χρειαστούμε κάποιες μουσικές για να συνοδεύσουν αυτές τις σύντομες στιγμές προσωπικής ηρεμίας. Παρακάτω υπάρχει ένα προτεινόμενο τραγούδι για την κάθε ημέρα.
Καλή ακρόαση, καλή πρακτική & καλή μας εβδομάδα! Namaste!

Playlist
Δευτέρα: Ευρυδίκη (ορχηστρικό) – Μάνος Χατζιδάκις
Τρίτη: La Vita e bella – Nicola Piovani
Τετάρτη: Coyita – Gustavo Santaolalla
Πέμπτη: Pluvius Aestivus – Pain of Salvation
Παρασκευή: Kothbiro – Ayub Ogada
Σάββατο: La Valse d’ Amelie – Yann Tiersen
Kυριακή: Moon River – Audrey Hepburn

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα