Yoga για το καλοκαίρι ή ακόμα πιο απλά yoga για εμάς, της Άννας Σαρούκου

Δημοσιεύθηκε

Από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στα ιντερνετικά χαιρόμασταν τον ερχομό του καλοκαιριού ανυπομονώντας για τις πρώτες βουτιές… Ακόμα για κάποιους η αναζήτηση της θάλασσας παραμένει –για την ώρα- ένας ανεκπλήρωτος στόχος. Ο καθένας με τους χρόνους του άλλωστε!

yin

 

Σίγουρα όμως το κοινό για όλους μας είναι πως το καλοκαίρι μας κάνει ολοένα και πιο εξωστρεφείς, γεμάτους ενέργεια (όταν οι θερμοκρασίες δεν φτάνουν τους 40 βέβαια…), υπερκοινωνικούς και με το βλέμμα στραμμένο ξεκάθαρα στις πολυπόθητες ακρογιαλιές. Κάπου εκεί, όμως, έρχεται η πρακτική της yoga να εξισορροπήσει τη φωτιά (agni) που υπάρχει μέσα μας. Καλή η υπέρμετρη χαρά, τα δροσερά κοκτέιλ και οι περιηγήσεις στην πόλη ή σε νησιώτικα σοκάκια αλλά όλα αυτά χωρίς να ξεχνάμε πως η φροντίδα του εαυτού μας είναι προτεραιότητα. Η απότομη αύξηση των θερμοκρασιών προκαλεί πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και συχνά μας δίνει την αίσθηση της κόπωσης χωρίς να έχουμε απαραίτητα καταπιαστεί με πολλά πράγματα τη συγκεκριμένη μέρα.

Για την εξισορρόπηση όλης αυτής της αλλαγής μπορούμε να επιλέξουμε να χαρίσουμε στον εαυτό μας μερικά λεπτά ήρεμης, ξεκούραστης, απολαυστικής πρακτικής. Και τι καλύτερο από μία yin προσέγγιση! Σύνδεση, ηρεμία και μία ματιά προς τα μέσα. Προτού βουτήξουμε στις θάλασσες μπορούμε να βρέξουμε έστω και λίγο τις άκρες των ποδιών μας σε αυτό που συμβαίνει μέσα μας. Το καλοκαίρι μας κάνει να σκεπάζουμε πράγματα μέσα σε αυτούς τους υπέροχους, μα ξέφρενους ρυθμούς του. Λίγα λεπτά yin πρακτικής μπορούν στα αλήθεια να μεταμορφώσουν σωματικά & συναισθηματικά το νου και το σώμα.
Να φέρουν μία κάθαρση στις σκέψεις μας, να αγκαλιάσουν όοοοτι και αν νιώθουμε.
Embrace life with a smile in your heart ♡ ♡ ♡

Ξεκινάμε το καλοκαιρινό μας ταξίδι πρώτα από του νου, την καρδιά, το συναισθηματικό μας σώμα… Απολαμβάνουμε ότι έχει να μας προσφέρει αυτή η περίοδος.
Είτε στο σπίτι με το δροσερό αεράκι (αν δεν υπάρχει αντικαταστήστε το με κάποιο air-condition), είτε σε κάποια νησιωτική αυλή ή παραλία ξεκινήστε τη μέρα σας αγκαλιά με το αγαπημένο σας yoga mat.
Καθίστε σε άνετη ωκλαδόν θέση και απλά αναπνεύστε.
Βαθιά & ελεύθερα.

Έπειτα αναζητήστε τις asanas που ενισχύουν το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς σας. Ελάτε από τη marjariasana σε βαθειά κάμψη με τον θώρακα να πλησιάζει ή να ακουμπάει τη γη ενώ τα χέρια μακραίνουν μπροστά. Μπείτε σε στατικές ύπτιες στροφές κορμού & έπειτα μείνετε σε ύπτια θέση με ένα bolster πίσω στην πλάτη σας κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Αφήστε λίγα λεπτά σε κάθε θέση χρησιμοποιώντας όσα βοηθήματα θέλετε (μαξιλαράκια, bolsters, κουβερτάκια ή αυτοσχεδιάστε ακόμα και με στήλη από βιβλία). Κάντε τον χρόνο αυτό ποιοτικό και απολαυστικό για εσάς τους ίδιους.
Αφεθείτε στο ήρεμο ταξίδι της αναπνοής και η μέρα σας σίγουρα θα κυλήσει με διαφορετικούς ρυθμούς…
Namaste!
* Enjoy summer life *

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα