Βάλε το Performance Marketing στην στρατηγική σου!
Βάλε το Performance Marketing στην στρατηγική σου! Κατερίνα Σταματελοπούλου

Δημοσιεύθηκε

Το Performance Marketing, δεν αναζητά απλώς εμφανίσεις, αλλά πραγματικά αποτελέσματα.

Στην εποχή μας το μάρκετινγκ δεν είναι απλά ένα κουτί εργαλείων, αλλά μια στρατηγική ουσίας! Ένα πολυεργαλείο στη διάθεση σου πάντα έτοιμο να σώσει τη μέρα σου αν το χρησιμοποιείς σωστά!

Η στρατηγική πάνω από όλα!

Το Performance Marketing είναι μια στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ όπου οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν μόνο όταν επιτυγχάνεται μια συγκεκριμένη δράση ή στόχος.

Αντί να πληρώνουν για απλές εμφανίσεις ή κλικ, η πληρωμή συνδέεται με συγκεκριμένες μετρήσιμες επιδόσεις. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κλικ, μετατροπές, εγγραφές, πωλήσεις κ.ά.

Είναι ο χρόνος του B2B Performance Marketing, όπου δεν αρκεί πια να είσαι απλά “εκεί” αλλά να κάνεις τη διαφορά! Πώς; Βάζοντας τον πελάτη στο επίκεντρο σε κάθε στάδιο και αναλύοντας κάθε  μέτρηση

Οι βασικοί όροι και τεχνικές που σχετίζονται με το Performance Marketing περιλαμβάνουν:

Κόστος ανά κλικ (CPC): Η πληρωμή γίνεται για κάθε κλικ στη διαφήμιση. Αυτό είναι συνήθως χρήσιμο για καμπάνιες που έχουν ως στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου.

Κόστος ανά εμφάνιση (CPM): Πληρώνετε ανά χίλιες εμφανίσεις της διαφήμισής σας.

Κόστος ανά μετατροπή (CPA): Αυτός ο στόχος μετρά το κόστος για κάθε επιθυμητή δράση, όπως η αγορά προϊόντος, η εγγραφή, κ.λπ.

Κόστος ανά δυνητικό πελάτη (CPL): Πληρώνετε μόνο για δυνητικούς πελάτες που εκφράζουν ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας.

Αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR):  ο αριθμός των κλικ που λαμβάνει η διαφήμιση, διαιρούμενος με τον αριθμό των εμφανίσεων της διαφήμισης

Η επίτευξη επιδόσεων σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς είναι κρίσιμη για τον υπολογισμό του πραγματικού αντίκτυπου των καμπανιών. Έτσι ώστε να προσαρμόζετε τη στρατηγική βάσει των πραγματικών αποτελεσμάτων.

Στο Β2B Performance Marketing προσδιορίζεις στόχους και μετράς. Τι λειτουργεί καλύτερα; Προσαρμόζεις την καμπάνια σου, βελτιστοποιείς, πειραματίζεσαι, τεστάρεις και αυτό το κάνεις συνέχεια.

Το μέτρημα στο B2B Performance Marketing είναι συνεχόμενο όμως έχει αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με τη δημιουργικότητα της στρατηγικής!

Εν αρχή ην… η φαντασία στη δημιουργικότητα, για να κάνεις τη διαφορά και να τραβήξεις την προσοχή του κοινού στόχος. Γιαυτό και έχει σημασία η δημιουργία επωνυμίας και η μέτρηση απόδοσης σε κάθε στάδιο του funnel

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα