Το καλύτερο αεροδρόμιο βρίσκεται στη Σιγκαπούρη

Δημοσιεύθηκε

Ένα αεροπορικό ταξίδι αρχίζει και τελειώνει πάντα στο αεροδρόμιο και οι εντυπώσεις που αφήνει στον ταξιδιώτη το αεροδρόμιο του προορισμού του, είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα του ταξιδιού του. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να λείπουν και τα βραβεία για το καλύτερο αεροδρόμιο.

Με περισσότερα από 420 βραβεία ήδη στο ενεργητικό του από το 1981 που άνοιξε τις πύλες του, το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης Changi φέτος πρόσθεσε ακόμα ένα, την πρώτη θέση στα  βραβεία worldairportawards. Ο σημαντικότερος αεροπορικός κόμβος της Ασίας εξυπηρετεί περισσότερους από 100 διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς περίπου 220 πόλεις σε περίπου 60 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 51,2 εκατ. επιβάτες το 2012 (που είναι περίπου 10 φορές το μέγεθος του πληθυσμού της Σιγκαπούρης) ενώ κάθε 100 δευτερόλεπτα μια πτήση απογειώνεται ή προσγειώνεται.

Σαν μια μικρή πόλη μέσα σε ένα αεροδρόμιο το Changi διαθέτει περίπου 350 καταστήματα λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών και 120 καταστήματα με είδη φαγητού, γυμναστήρια παιδότοπους και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό διασκέδασης και νυχτερινής εξόδου από τους ντόπιους και εδικά από τους οικογενειάρχες.

Ακολουθεί στην δεύτερη θέση των βραβείων, το διεθνές αεροδρόμιο Incheon της Σεούλ όπου διαθέτει ακόμα και γήπεδο γκόλφ, ενώ στην τρίτη θέση ένα ευρωπαϊκό αεροδρόμιο το Schiphol στο Αμστέρνταμ διάσημο για την υψηλή αισθητική του σε έργα τέχνης μιας και διαθέτει και γκαλερί τέχνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα