Όταν ήμουν μικρή, όπως σας έχω ξαναπεί, περνούσα πολλές ώρες με την προγιαγιά μου και συζητούσα μαζί της σαν μεγάλη για διάφορα ωραία θέματα και πίναμε μαζί το τσάι μας τα απογεύματα σαν φιλενάδες! Απολάμβανα πολύ την παρέα της, αλλά σε αυτό ίσως βοήθησε το γεγονός ότι κάθε απόγευμα γέμιζε το τραπέζι της με λιχουδιές! Δεν έλειπε ποτέ η μερέντα, το κακάο cadbury, ο μακεδονικός χαλβάς, το κέικ βανίλια και εκείνα τα όμορφα κίτρινα φακελάκια του yellow label tea της Lipton! Φτιάχναμε 2 κούπες αχνιστό τσάι και εκείνη το αρωμάτιζε ευλαβικά με 1 ξύλο κανέλας, 1 φέτα λεμόνι και 1 κουταλάκι μέλι! Απόλαυση ταυτισμένη με εκείνη τη γιαγιαδίστικη θαλπωρή!
Το μαύρο τσάι πάντα το λάτρευα, αλλά εδώ και λίγους μήνες, έχω διαπιστώσει ότι το πράσινο είναι πιο απολαυστικό, ειδικά το καλοκαίρι, με πολλά παγάκια και φυσικά αρωματικά. Για να μην σας πω κι εγώ τις ευεργετικές του ιδιότητες που τις ξέρετε και τις έχετε ακούσει από τόσο κόσμο. Εξάλλου, έχω διαπιστώσει και η ίδια το πόσο καλό μου κάνει. Όταν πίνω εντατικά πράσινο τσάι μέσα στην εβδομάδα, ακόμα και το δέρμα μου το νιώθω διαφορετικό, πιο λαμπερό και ενυδατωμένο!
Οπότε, δεν ήθελα και ιδιαίτερη παρακίνηση για να δοκιμάσω τις νέες γεύσεις του Lipton, γιατί είμαι λάτρης του τσαγιού, όμως οφείλω να παραδεχτώ ότι τα 2 τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο brand έχει απίθανο marketing! Τον περασμένο χειμώνα συναντούσα συχνά διάφορα περίπτερα στη Γλυφάδα που μοίραζαν αχνιστό τσάι στους περαστικούς, ακούω συνέχεια για διάφορες εκδηλώσεις προώθησης των νέων προϊόντων τους, βγάλανε και τα πρώτα φακελάκια που διαλύονται σε παγωμένο νερό, κυκλοφορούν παντού βιβλιαράκια-οδηγούς για tea parties, έχουν το πρόγραμμα 20 ημερών του Linea για καλλίγραμμη σιλουέτα, τι άλλο θέλετε?!
Κι αν το τσάι από μόνο του σας φαίνεται λίγο ξενέρωτο, αφήστε τη φαντασία σας να παίξει όμορφα παιχνίδια με φρούτα και μυρωδικά! Το αποτέλεσμα χορταίνει σώμα και πνεύμα!! Παγώστε το τσάι σας και βάλτε το στο μπλέντερ μαζί με φρούτα της αρεσκείας σας (οι φράουλες κάνουν καλή δουλειά!), αρωματίστε με δυόσμο ή μέντα και σερβίρετε με μπόλικο πάγο. Για τους πιο μερακλήδες, επιτρέπεται και λίγο ρούμι! Αυτή την εποχή, η φύση απλόχερα μας προσφέρει τόσα φρούτα που είναι κρίμα να μην τα εκμεταλλευτούμε! Κάθε απόγευμα απολαμβάνω ένα τέτοιο ποτήρι γεμάτο δροσιά! Τρελαίνομαι για πράσινο τσάι με άρωμα εσπεριδοειδών, το οποίο ενισχύω με μπανάνα και μήλο!
Κι αν θέλετε να γλιτώσετε χρόνο, μπορείτε να πάρετε μια κανάτα σαν αυτή της φωτογραφίας, να διαλύσετε πολλά φακελάκια τσάι σε φρέσκο βραστό νερό, προσθέτοντας φρέσκα αρωματικά από τη γλάστρα (Λουΐζα, μέντα, δυόσμο) και να την αφήσετε στο ψυγείο, ώστε κάθε στιγμή να έχετε έτοιμο ένα απολαυστικό ρόφημα! Κάθε 3-4 μέρες το ανανεώνετε. Ακόμη, αξιοποιήστε το πράσινο τσάι για τόνωση της επιδερμίδας. Βάλτε το σε ένα μπουκαλάκι και χρησιμοποιήστε το σαν σπρέι προσώπου όταν νιώσετε τον καύσωνα να σας ζαλίζει.