Σορμπέ βότκα – πορτοκάλι για τους τολμηρούς!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Τι δήλωσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, Κατερίνα Σταματελοπούλου

Τι δήλωσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Παρότι υπάρχει αξιοσημείωτη πρόοδος των ελληνικών επιχειρήσεων ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, οι επιχειρήσεις πρέπει να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση των εργαζομένων, την καλύτερη αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα...

Τρελαίνομαι με την προσθήκη αλκοόλ στα διάφορα φαγητά και γλυκά! Το αλκοόλ τα κάνει όλα πιο ενδιαφέροντα, πιο ιδιαίτερα! Για σκεφτείτε το αγαπημένο σας κοκτέιλ… στο πιάτο! Πόσο δελεαστικό! Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που το σώμα ζητάει ελαφριές γεύσεις αλλά δεν θέλουμε να χάνουν σε νοστιμιά, μπορούμε να πειραματιστούμε με τα αγαπημένα μας ποτά, προσθέτοντάς τα σε πιάτα λαχανικών ή σε ένα ελαφρύ φρουτένιο γλυκάκι, όπως είναι το σορμπέ!

Καλά τα παγωτά, αλλά συνήθως μας βαραίνουν και δεν σβήνουν με επιτυχία πάντα τη δίψα μας στις υψηλές θερμοκρασίες. Τα σορμπέ δεν έχουν λιπαρά και φυσικά διαθέτουν λιγότερες θερμίδες από τα παγωτά, αλλά το καλύτερο είναι ότι παρασκευάζονται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι με λίγα υλικά και αποτελούν ένα υπέροχο και εντυπωσιακό κέρασμα για τους καλεσμένους μας! Σερβίρετε το σορμπέ σε μπολάκι με διακοσμητικά της αρεσκείας σας ή σε ποτήρι με χοντρό καλαμάκι, να θυμίζει και λίγο θερινό σινεμά!

Υλικά για το σορμπέ βότκα – πορτοκάλι

220γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
180 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
½ λίτρο νερό
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι
2 σφηνάκια βότκα

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γίνουν ένα καλά δεμένο σιρόπι. Μπορεί να πάρει και πάνω από μισή ώρα. Όταν δέσει το σιρόπι, τραβάμε από το μάτι την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τον χυμό, το ξύσμα και τη βότκα. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα. Παίρνουμε ένα σκεύος για παγωτό που να χωράει το μίγμα μας και να στερεώνουμε στο στόμιό του μια σήτα. Ρίχνουμε με προσοχή πάνω στην σήτα το μίγμα, ώστε να μείνει στο σκεύος μόνο το ζουμί, χωρίς το ξύσμα. Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη και μετά από 2 ώρες το βγάζουμε και το χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός για να σπάσει ο πάγος. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές, μέχρι να σταματήσει να δημιουργείται πάγος και να έχουμε ένα σορμπέ με όμορφη εμφάνιση και παχιά, αφράτη υφή. Αυτό μπορεί να πάρει και ώρες. Μπορεί να είναι καλύτερα να το σερβίρουμε την επόμενη μέρα, αν το φτιάξουμε αργά το απόγευμα. Σε κάθε περίπτωση αξίζει η αναμονή και πρόκειται για εύκολα βήματα και διαδικασία, δεν θα σας ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα!

*Διάλεξα το πορτοκάλι γιατί αυτό είχα στο ψυγείο μου σε περίσσευμα! Έχω μάθει να δημιουργώ νοστιμιές με τα υλικά που διαθέτω, δεν χρειάζεται κάτι πολύπλοκο! Εξαρτάται και από τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός. Το πορτοκάλι σου φτιάχνει τη διάθεση και ταιριάζει υπέροχα με τη βότκα, αλλά αν φοβάστε το αλκοόλ, μειώστε τη δόση σε 1 σφηνάκι μόνο, ίσα για να κάνετε τη συνταγή πιο ενδιαφέρουσα. Φυσικά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνετε σορμπέ με ό, τι φρούτο θέλετε και ό, τι αρωματικό θέλετε, ακόμα και με κάποιο λικέρ!

eating-around

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα