Νόστιμο φινάλε, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

flust.gr-γεύσεις

Με τη Melissa πλέον μας δένουν πολλά και νόστιμα! Την Κυριακή βγήκε στον αέρα η τελευταία μου συνταγή για την 3η σεζόν του Joy Tv show και ήταν Melissa. Ένα λαχταριστό πιάτο που μας τρέλανε όλους στο γύρισμα. Ανοίξαμε το σακουλάκι με τα τορτελίνι και μοσχοβόλησε τυρί πραγματικό. Όσο ψήνονταν στον φούρνο με τα μανιτάρια και το προσούτο, η μυρωδιά γινόταν όλο και πιο ελκυστική. Σας προτείνω να το τηρήσετε αυτό το τελευταίο βήμα του φούρνου, με την τριμμένη παρμεζάνα επάνω. Θα προσφέρει μια πολύ τραγανή κρούστα στο φαγητό σας, θα το κάνει πιο εντυπωσιακό. Αν θέλετε, συμπληρώστε με μπρόκολο ή χρησιμοποιείστε άλλα αλλαντικά της αρεσκείας σας. Τα τορτελίνι πάντα θα είναι αγαπημένα, γιατί κρύβουν αυτή τη ζουμερή έκπληξη σε κάθε μπουκιά!

Τορτελίνι 5 τυριά στον φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

Υλικά:

1 πακέτο τορτελίνι Melissa 5 τυριά
100 γρ προσούτο
120 γρ μανιτάρια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κσ ελαιόλαδο
1 πακέτο κρέμα γάλακτος light
Αλάτι/πιπέρι/μοσχοκάρυδο
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα για να κάνει κρούστα στην επιφάνεια

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα τορτελίνι, στον μισό χρόνο από όσο αναφέρεται στη συσκευασία, γιατί θέλουμε να μπουν στον φούρνο λίγο σκληρά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τα μανιτάρια, που έχουμε ψιλοκόψει, σε μια κουταλιά ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τα τορτελίνι, το προσούτο που έχουμε κόψει σε λωρίδες και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη παρμεζάνα όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Μπορείτε να επισκέπτεστε και τη σελίδα της Melissa στο facebook  και να παρακολουθείτε όλα τα νόστιμα νέα τους. Αυτόν τον καιρό, τρέχει κι ένας ενδιαφέρον καλοκαιρινός διαγωνισμός!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα