Κώστας Κωβαίος, σεφ από… γονίδιο, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Τον Κώστα τον γνωρίζω μόνο διαδικτυακά, είμαστε φίλοι στο facebook. Δεν έχω δοκιμάσει κάτι από τα χεράκια του, όμως πρόκειται για σεφ με μεγάλη εργασιακή εμπειρία και μάλιστα σε μεγάλες κουζίνες. Σε αυτή τη στήλη, δίνουμε χώρο στους ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τη μαγειρική και μαθαίνουμε τι έχουν στο μυαλό τους. Ο Κώστας είναι από τους ανθρώπους που έχουν να μας πουν πολλά. Νεαρός, αφοσιωμένος στη δουλειά του και προσγειωμένος.

flust.gr

Στο τέλος, μας κάνει δώρο και μια συνταγή του.

  • Από το καλοκαίρι του 2013 έχω την επιμέλεια της κουζίνας του ξενοδοχείου London στην αγαπημένη μου Γλυφάδα
  • Η πρώτη επαγγελματική κουζίνα που εργάστηκα ήταν στο εστιατόριο La Terrace, στο ξενοδοχείο Πεντελικόν το 1999 κι ήταν η πρώτη μου επαφή με την υψηλή γαστρονομία
  • Καμία δουλειά δεν είναι δύσκολη αν την κάνεις με αγάπη! Το δυσκολότερο κομμάτι της κουζίνας, θεωρώ, οτι είναι να έχεις δίπλα σου τους κατάλληλους συνεργάτες, να υπάρχει κατανόηση και κοινός τρόπος σκέψης.
  • Έγινα μάγειρας μετά απο παρότρυνση του πατέρα μου, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να ακολουθήσει το επάγγελμα! Αγάπησα την μαγειρική μέσα από τις κουζίνες που εργάστηκα κι από τους ανθρώπους που συνεργάστηκα.
  • Χαίρομαι να δουλεύω με νέα παιδιά. Αυτό που τους λέω διαρκώς είναι, οτι αν αγαπήσετε το επάγγελμα αυτό, θα σας το ανταποδώσει στο έπακρο, παρά τις δυσκολίες που έχει, ειδικά στο ξεκίνημα.
  • Θαυμάζω απεριόριστα τον Michel Roux γιατί έχει παντρέψει υπέροχα το κλασικό με το μοντέρνο.
  • Στο εξωτερικό δεν έχω εργαστεί ποτέ, παρότι υπήρξαν οι ευκαιρίες. Πιστεύω οτι έχει πολλά να προσφέρει ο Έλληνας μάγειρας στη χώρα του και στον κόσμο που έρχεται στην Ελλάδα, θέλοντας να γνωρίσει την ελληνική γαστρονομία.
  • Αγαπώ πολύ την ελληνική κουζίνα. Κάθε μέρα ανακαλύπτω κι ένα καινούργιο προϊόν! Σπεσιαλιτέ μου θεωρώ το λαζανάκι με μαστίχα Χίου, κοτόπουλο και μαντζουράνα, πολύ αρωματικό κι ιδιαίτερο.
  • Όλα τα υλικά τα έχω σε εκτίμηση, αλλά έχω αδυναμία στο εστραγκόν και στο σχοινόπρασο.
  • Αν δεν ήμουν μάγειρας θα ασχολιόμουν με την τεχνολογία, δηλαδή πάλι με κάτι που- σαν την μαγειρική- εξελίσσεται διαρκώς.
  • Δεν είναι και πολύ εύκολη η συναναστροφή με κόσμο, γιατί περνάμε αρκετές ώρες μέσα στην κουζίνα, αλλά πιστεύω ότι εκτιμάμε περισσότερο την παρέα, εφόσον δεν είναι κάτι που έχουμε καθημερινά.

 

flust.gr

Φέτα τυλιχτή με χωριάτικο φύλλο, Μπούκοβο

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ. φέτα σκληρή
  • 1 φύλλο χωριάτικο κομμένο στη μέση
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο σουσάμι για το γαρνίρισμα

Για το ντρέσινγκ :

  • 1 κ.σ. πετιμέζι
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Κόβουμε τη φέτα στη μέση ώστε να έχουμε 2 κομμάτια και τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το θυμάρι και το μπούκοβο
    Τυλίγουμε κάθε κομμάτι με το φύλλο και διπλώνουμε σαν φάκελο
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε τα κομμάτια με ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με το σουσάμι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12’ στους 170 βαθμούς
  • Για το ντρέσινγκ χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Σερβίρουμε τη φέτα ζεστή περιχύνοντας με το πετιμέζι

Συμβουλή:

Για ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα μπορούμε να τηγανίσουμε τη φέτα για 5΄ περίπου,σε καυτό λάδι αφού πρώτα έχουμε βρέξει λίγο το φύλλο με νερό.Το σουσάμι σε αυτη την περίπτωση θα προστεθεί στο τέλος.

flust.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα