Κώστας Αγιαννίτης: Η κινούμενη φωτογραφία του βραβεύτηκε από την Google +

Δημοσιεύθηκε

10175966_643254455748077_6196066554950839251_n

Φωτογραφίζει ανθρώπους, στιγμές, τοπία. Ένας Θεσσαλονικιός που βρέθηκε στη Ρόδο και έμεινε. Έχει δουλέψει ως σκηνοθέτης και παραγωγός εκπομπών στην ΕΡΤ, ΕΡΤ3, MEGA, ΑΝΤ1, STAR, ΝΕΤ, ZDF σε ζωντανές μεταδόσεις, ρεπορτάζ και παραγωγή εκπομπών ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ο Κώστας Αγιαννίτης είναι ένας κινηματογραφιστής που του αρέσει να δημιουργεί, είτε μέσα από την σκηνοθεσία όπως το βραβευμένο στο ecofilm ντοκιμαντέρ του xemeina, είτε φωτογραφίζοντας χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και δίνοντας κίνηση στη φωτογραφία του.

Ο διαγωνισμός κινούμενης φωτογραφίας (GIF) της Saatchi Gallery και της Google αποτέλεσε την αφορμή για να διακριθεί αυτή τη φορά διεθνώς, αφού η φωτογραφία του βραβεύτηκε στις 6 καλύτερες ανάμεσα σε 4000 φωτογραφίες ενώ ήταν 1η στην κατηγορία lifestyle. Κριτές του διεθνή αυτού διαγωνισμού ήταν διάσημα ονόματα του χώρου όπως η φωτογράφος Cindy Sherman, και ο σκηνοθέτης Baz Luhrmann.

Στο flust.gr μας μίλησε για την εμπειρία του στον διαγωνισμό Motion Photography Prize.

Τι είναι το βραβείο Motion Photography Prize;

Το motion Photography prize είναι ένας διεθνής διαγωνισμός για μια νέα μορφή εικαστικής έκφρασης τα gif, και έγινε σε συνεργασία με την Saatchi gallery του Λονδίνου και την Google +, η κινούμενη φωτογραφία έχει αναδεχθεί ως μια νέα τάση στο χώρο της φωτογραφίας .

Κατάφερες να είσαι ανάμεσα στους 6 φιναλίστ σε 4.ΟΟΟ φωτογραφίες από όλο τον κόσμο, ποια είναι η ιστορία που θέλεις να διηγηθείς μέσα από την φωτογραφία σου;

Δεν ξέρω πως τα κατάφερα, δεν έκανα κάτι παραπάνω από αυτό που κάνω σε κάθε δουλειά, δεν έβαλα κάποια ιδιαίτερη «συνταγή» μιας και η συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε για άλλους προσωπικούς και επαγγελματικούς λογούς σε συνεργασία με το Rock n Roll music Diner και όχι αποκλειστικά για τον διαγωνισμό, τώρα το γεγονός ότι ξεχώρισε ανάμεσα σε τόσους πολλούς δημιουργούς σαφώς είναι κάτι που δεν περιγράφεται τόσο απλά. Ιστορία προσωπική στην συγκεκριμένη φωτογραφία δεν υπάρχει, υπάρχουν σίγουρα πολλά βιώματα που ασυνείδητα δίνουν μια ιστορία και αυτό φαίνεται, μουσική, κινηματογράφος, lifestyle, είναι μια πρόκληση αυτή η νέα μορφή αποτύπωσης και δεν ξέρω που θα οδηγήσει!

Τι ήταν αυτό που σου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση την ημέρα της βράβευσης στο Λονδίνο;

Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι ήμουν εκεί και ζούσα ένα απίστευτο όνειρο, ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να το πιστέψω.

Εκτός από βραβευμένος φωτογράφος είσαι και βραβευμένος σκηνοθέτης με το ντοκιμαντέρ xemeina το 2010 στο ecofilms. Τι σημαίνει για σένα δημιουργική φωτογραφία και κινηματογράφηση;

Σημαίνει πρωτίστως έκφραση, και έκφραση σημαίνει ζωή, δηλαδή πολύ απλά η δημιουργική φωτογραφία και κινηματογράφηση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο πάζλ της προσωπικής μου ευδαιμονίας.

Η φωτογραφία του Κώστα Αγιαννίτη που κέρδισε στο διαγωνισμό της Google+

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα