Συνέχεια δοκιμάζω νέες γεύσεις, κάθε μέρα έχει και κάτι νόστιμο να μου προσφέρει. Και φυσικά, οφείλω να τα μοιράζομαι όλα μαζί σας.
Σύντομα θα με δείτε στο Joy να φτιάχνω απλές αλλά υπέροχες συνταγές με βρώμη, με τη βοήθεια του κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου, Κωνσταντίνου Ξένου. Με αφορμή αυτά τα γυρίσματα, δοκίμασα για πρώτη φορά αυτές τις μπάρες Quaker, σε δύο υπέροχες γεύσεις και εδώ και λίγες μέρες, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μου. Είναι για κάτι ανθρώπους, σαν εμένα, που δύσκολα ικανοποιούνται με κάτι τόσο υγιεινό. Μπορώ να σας πω ότι μου διώχνουν ακόμα και την επιθυμία μου για γλυκό. Με καλύπτουν πλήρως.
Εντάξει, εγώ βέβαια άμα λαχταρήσω σοκολάτα, δεν μου τη βγάζεις από το μυαλό με τίποτα! Ευτυχώς υπάρχουν αυτές οι πολύ μικρές, αλλά αρκετές να σου καλύψουν τη λιγούρα, σοκολάτες του Marks&Spencer, με πολύ ωραίους συνδυασμούς γεύσεων και τουλάχιστον αποφεύγεις τις μεγάλες δόσεις. Η καλύτερή μου είναι με τη γέμιση mousse λεμόνι! Γενικά, το μικρό delicatessen του Marks&Spencer στη Γλυφάδα, το έχω αγαπήσει πολύ, γιατί μου προσφέρει λίγο διαφορετικές γεύσεις και νοερά ταξίδια στην Αγγλία!
Κι επειδή, δεν έχω και πολύ χρόνο για μαγείρεμα στο σπίτι τον τελευταίο καιρό, προσπαθώ να φτιάχνω στα γρήγορα ένα φαγάκι, ανάμεσα στα ραντεβού μου. Και το μυαλό μου τις περισσότερες φορές, πάει στα ζυμαρικά. Όμως με αυτή τη σάλτσα του Παπαγιαννίδη, τα απλά σπαγγέτι, μεταμορφώνονται σε απόλυτη γκουρμεδιά. Το πορτοκάλι ταιριάζει υπέροχα με τη ντομάτα, αυτή η σάλτσα έχει μια γλυκιά οξύτητα που σε μαγεύει. Θα τη βρείτε, μαζί με πολλές άλλες γεύσεις, σε επιλεγμένα delicatessens σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχω βάλει στόχο να τις δοκιμάσω όλες και θα μάθετε νέα μου σύντομα για το ποιες ξεχωρίζω.
Αλλά πιο πολύ απ’ όλα, έχω χαρεί που δοκίμασα από τους πρώτους, 2 νέες γεύσεις balsamic ξυδιού, από την Αγγλία. Προϊόν που ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει ευρέως στην αγορά. Το βρίσκει κανείς μόνο στο Cookery Club (Λεωφ. Βουλιαγμένης 299, Αγ. Δημήτριος). Με το Aspall apple & cranberry, έχω σβήσει χωριάτικο λουκάνικο και καλαμαράκια με κόκκινες πιπεριές, αλλά το έχω βάλει και ωμό, σαν dressing σε σαλάτες. Με εμπνέει αυτή η γεύση για πολλές αλχημείες στην κουζίνα. Έχει έντονο άρωμα, ελκυστικό χρώμα, πλούσια γεύση. Θα σας κρατώ ενήμερους για τα σημεία πώλησης, γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε.
Φυσικά, φρόντισα στο πασχαλινό τραπέζι, ο μηλίτης Aspall να έχει τη δική του ξεχωριστή θέση, σαν επιδόρπιο, συνοδεία γλυκών που διαθέτουν φρουτένια αρώματα, όπως η μηλόπιτα και το ραβανί μου με ξύσμα λεμονιού. Ιδανικό τελείωμα για το βαρύ γεύμα με τα κρεατικά.
Αν πάλι δεν μπορείτε καθόλου το αλκοόλ, σας προτείνω τη νέα Amstel free, την πρώτη ελληνική μπίρα χωρίς καθόλου αλκοόλ, μια πολύ καλή πρόταση για όσους ζαλίζονται εύκολα ή οδηγούν αλλά αγαπούν τη γεύση της μπίρας και θέλουν να απολαύσουν κάτι δροσερό, τονωτικό και ελαφρύ. Εξεπλάγην ευχάριστα από την πρώτη γουλιά. Δεν υστερεί σε τίποτα από τις κανονικές μπίρες και φυσικά πίνεις την Amstel που αγαπάς!
Ανυπομονώ για τις γεύσεις που θα μου προσφέρει αυτή η νέα εβδομάδα…