Σήμερα, θα σου προτείνω να φτιάξεις ένα εύκολο και πεντανόστιμο σουφλέ με βάση το σπανάκι! Το σπανάκι είναι ένα από τα υπέροχα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, που συχνά αναγνωρίζεται ως ένα από τα λειτουργικά τρόφιμα, λόγω της θρεπτικής, αντιοξειδωτικής και αντικαρκινικής σύνθεσης του!
Έχεις μπαγιάτικο ψωμί στο σπίτι; Μην το πετάς και φτιάξε αυτό το υπέροχο σουφλέ που μπορείς να το πάρεις μαζί σου στην δουλειά, να το δώσεις στα παιδιά σου στο σχολείο ή μπορείς να συμπληρώσεις το μεσημεριανό σου γεύμα!
Εγώ επιλέγω να το συνδυάζω με κρέας! Ένα μέτριο κομμάτι σουφλέ με σπανάκι και φέτα θα συμπληρώσει γευστικά το γεύμα μου, αλλά προσέχω να μην ξεφύγω από την ποσότητα που πρέπει να καταναλώσω!
Όσοι με παρακολουθείτε στο blog μου και στην σελίδα μου στο Facebook, γνωρίζετε ότι ως επιστήμονας υγείας δεν απορρίπτω καμιά τροφή, κανένα φαγητό, αλλά (εδώ υπάρχει ένα «αλλά» για καλό σκοπό) καταθέτω τις «ενστάσεις» μου γύρω από την ποσότητα και την συχνότητα που το καταναλώνεις!!! «Παν μέτρον άριστον»!
Διάβασε παρακάτω πως θα φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο σουφλέ!
Υλικά που θα χρειαστείς:
1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
150γρ φέτα θρυμματισμένη
Ψωμί μπαγιάτικο κομμένο φέτες
Βιτάμ Culinesse*
150γρ παρμεζάνα, τριμμένη
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα 1,5%
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να το φτιάξεις:
Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε Βιτάμ Culinesse και σόταρε το κρεμμύδι, το πράσο και το σπανάκι. Ρίξε πιπέρι, λίγο αλάτι και μην αφήσεις τα υλικά να ψηθούν υπερβολικά. Απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε την φέτα και ανακάτεψε καλά.
Σε βαθύ πυρέξ στρώσε τις φέτες του ψωμιού, αφού τις αλείψεις με Βιτάμ Culinesse και από τις δύο πλευρές. Βάλε μια στρώση σπανάκι και πάλι μια στρώση ψωμί και μια στρώση σπανάκι. Ρίξε την τριμμένη παρμεζάνα σε όλη την επιφάνεια. Χτύπησε τα αυγά με το γάλα και τα περιχύνεις.
Άφησε το πυρέξ στην άκρη για 10Ꞌ λεπτά και μετά ψήσε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Καλή σας όρεξη!
Θερμίδες: 1 κομμάτι σουφλέ σπανάκι με φέτα, αποδίδει 320 θερμίδες (Kcal).
*Το Βιτάμ Culinesse αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να καίγεται, χωρίς να «πιτσιλάει» και είναι ιδανικό για σοτάρισμα και τηγάνισμα! Διατηρεί την φυσική γεύση του φαγητού, κρατώντας αναλλοίωτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, ενώ οι βιταμίνες του δεν χάνονται όταν ζεσταίνετε το προϊόν! Το Βιτάμ Culinesse είναι η υγιεινή και γευστική επιλογή για εσάς και την οικογένειά σας!