Γιατί χωρίζονται οι λειτουργίες Instagram, Facebook και Messenger
Γιατί χωρίζονται οι λειτουργίες Instagram, Facebook και Messenger

Δημοσιεύθηκε

Οι λειτουργίες Instagram, Facebook και Messenger σύντομα θα χωριστούν μεταξύ τους εξαιτίας των νέων κανονισμών της ΕΕ

Το νέο νομοσχέδιο DMA της ευρωπαϊκής ένωσης επιβάλει στις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες να παρέχουν περισσότερο έλεγχο στους χρήστες. Έτσι καθώς η προθεσμία του νομοσχεδίου DMA πλησιάζει, η Meta ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές.

Στην Ευρώπη, οι χρήστες του Instagram, του Facebook και του Messenger τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να διαχωρίσουν αυτές τις υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ελέγχουν τα δεδομένα τους, αποφεύγοντας τον διαμοιρασμό μεταξύ των εφαρμογών για διαφημίσεις και άλλους σκοπούς.

Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιούν κάθε εφαρμογή ανεξάρτητα από τις άλλες, προσφέροντας μεγαλύτερο έλεγχο και ευελιξία.

Οι χρήστες που έχουν ήδη συνδέσει τους λογαριασμούς τους σε Instagram και Facebook έχουν πλέον την επιλογή να επιλέξουν αν θέλουν να συνεχίσουν τη σύνδεση μέσω του Κέντρου Λογαριασμού, επιτρέποντας τη χρήση των πληροφοριών τους και στα δύο κοινωνικά δίκτυα, ή να διαχωρίσουν τους λογαριασμούς τους, αποτρέποντας την κοινή χρήση πληροφοριών.

Όσον αφορά το Facebook Messenger, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Messenger με τον υπάρχοντα λογαριασμό τους στο Facebook ή αν θέλουν να δημιουργήσουν έναν αυτόνομο νέο λογαριασμό Messenger. Εάν επιλέξουν τον δεύτερο τρόπο, μπορούν να απολαμβάνουν τις βασικές λειτουργίες του Messenger χωρίς να συνδέονται με τις πληροφορίες του λογαριασμού τους στο Facebook.

Η Meta επισημαίνει ότι αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει ορισμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η αποσύνδεση μπορεί να επηρεάσει τη δυνατότητα sharing περιεχομένου και τις διαφημίσεις. Ωστόσο, η Meta διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και εργαλείων.

Επιπλέον, οι χρήστες του Facebook Marketplace και του Facebook Gaming στην Ευρώπη θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες χωρίς να συνδέονται με τους κύριους λογαριασμούς τους στο Facebook. Παρόλα αυτά, η Meta επισημαίνει ότι αυτό θα οδηγήσει σε μειωμένη λειτουργικότητα, όπως τη χρήση του Messenger για επικοινωνία.

Συνοψίζοντας, η Meta δεσμεύεται να συμμορφώνεται με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό, και με αυτές τις αλλαγές προσπαθεί να προσφέρει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο και επιλογές σχετικά με τα δεδομένα τους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα