Η AI δίνει το ρυθμό στο social media marketing
Η AI δίνει το ρυθμό στο social media marketing

Δημοσιεύθηκε

Το social media marketing επικεντρώνεται στο ROI που αναδύεται το βασικό σημείο ενδιαφέροντος για τους έξυπνους οργανισμούς που επιθυμούν να παραμείνουν στην κορυφή του παιχνιδιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τεχνητή νοημοσύνη, είναι εδώ και δίνει το ρυθμό  στα brands για να αναβαθμίσουν τις τακτικές τους με νέο επίπεδο ακρίβειας και αποτελεσματικότητας. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πλέον χώρος για πειράματα που δεν οδηγούν σε απτά αποτελέσματα.

Η δυναμική επίδραση της Generative AI στα mainstream μέσα δημιούργησε ένα σεισμό από διαφορετικές απόψεις. Από τη μια οι οπαδοί από την άλλη οι πολέμιοι.

Το σίγουρο είναι ότι το ενδιαφέρον για την Generative AI αυξήθηκε κατά 550% από το 2023, καθιστώντας τα θέματα μάθησης για την τεχνητή νοημοσύνη πρωταγωνιστές στην αναζήτηση.

Η διαχείριση των social media καθίσταται πλέον αποτελεσματικότερη με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς το 61% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η AI μειώνει το φόρτο εργασίας.

Οι προβλέψεις για το 2024

Οι οργανισμοί προβλέπουν ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης θα διπλασιαστεί σε διάφορες δραστηριότητες και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αναθεώρηση κειμένου, επεξεργασία εικόνων

Αυτό δηλώνει ότι το επόμενο έτος θα υπάρχει μια σημαντική αύξηση στην εφαρμογή της AI στις πλατφόρμες των social media

Παρά τη δημοτικότητα, οι προκλήσεις παραμένουν. Τα fake news και η αμφισβήτηση του περιεχομένου που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη προκαλούν δισταγμό σε αρκετούς. Με το 45% των ενηλίκων των ΗΠΑ να ανησυχεί αλλά και να  ενθουσιάζεται, ενώ το 37% ανησυχεί περισσότερο παρά ενθουσιάζεται σύμφωνα με έρευνα του hootsuite

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ελπίδα. Διαφορετικές ηλικιακές ομάδες αντιδρούν διαφορετικά στην τεχνητή νοημοσύνη, άρα η κατανόηση του κοινού είναι το κλειδί για την ανάπτυξη μιας στρατηγικής AI που να συνάδει με τις αξίες και τις προτιμήσεις τους.

Όπως φαίνεται το μέλλον των social media  κρύβει προκλήσεις, αλλά και ανεκτίμητες ευκαιρίες. Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να διαμορφώσει την χρονιά και οι εταιρείες που θα ανταποκριθούν σωστά θα κυριαρχήσουν

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα