Δεκαεπτά χρόνια μετά, γεμάτα τραπέζια…. άδεια πιάτα, της Μαρίας Τσόγκα

Δημοσιεύθηκε

Το βράδυ της Τρίτης που μας πέρασε αποφάσισα να φάω κάπου έξω. Κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, έμεινα έκπληκτη. Τα περισσότερα εστιατόρια γεμάτα, ο κόσμος καλοντυμένος, οι εστιάτορες ευτυχισμένοι και οι σερβιτόροι – αν και κατάκοποι- χαρούμενοι που στις τσέπες τους θα μπουν περισσότερα tips.

Η κρίση θέλει παρέα, καλό φαγητό, ζεστή ατμόσφαιρα. Δεν λέω ότι οι καταστάσεις ήταν όπως κάποτε. Ο κόσμος έχει μειωθεί και είναι αρκετοί αυτοί που γκρινιάζουν ρίχνοντάς τα όλα στην απαισιοδοξία των καιρών.

Υπάρχουν όμως και μέρη που δεν έχουν τραπέζι να σε χωρέσουν, εκπλήσσοντας μας συνεχώς με ελκυστικές προτάσεις. Γιατί όπως και να το κάνεις, το φαγητό -και πόσο μάλλον το καλό φαγητό- έχει ηγετική θέση στην έξοδο, συγκριτικά με το ποτό, το θέατρο, το σινεμά.

Μετά από μία μεγάλη βόλτα, λοιπόν, ο ουρανίσκος μου με οδήγησε στον ευρύχωρο, άνετο και φιλικό χώρο του εστιατορίου «Αγορά». Αντιστεκόμενο στην κρίση, το «Αγορά», εδώ και δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια κάνει τους καλεσμένους του να αισθανθούν «σαν το σπίτι τους», και σε αυτό συντελεί η καλαίσθητη διακόσμησή του η οποία συνθέτει ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον.

Μία μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας, με επιρροές διεθνής και μεσογειακής κουζίνας, ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, τόσο λόγω της θεσπέσιας γεύσης, όσο και της προσεγμένης εμφάνισης που κάνει τα πιάτα να μοιάζουν με αληθινά έργα τέχνης.

Κάδρα με παλιές διαφημίσεις, εκπέμπουν νοσταλγία και σε ταξιδεύουν σε μια άλλη Αθήνα, ενώ το ξύλο που ντύνει τον χώρο ζεσταίνει ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα, κάνοντας σε να ξεχαστείς από προβλήματα και να αφεθείς στο μαγικό ταξίδι των γεύσεων.

Τελικά έτσι είναι ο Έλληνας – έχω ακόμη την ελπίδα- . Έχει συνείδηση. Μπορεί να ξεχωρίσει, να διατηρήσει και να αναδείξει μέσα στον χρόνο εκείνο το οποίο έχει να του προσφέρει κάτι. Από ένα καλό εστιατόριο έως και ένα καλύτερο μέλλον.

Αγορά, Λ. Αλεξάνδρας & Βουρνάζου 31

Αμπελόκηποι- Αθήνα. Στάση μετρό “Αμπελόκηποι”

Τηλ: 210 6426238

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα