Χάρτης αισιοδοξίας week #3: Ανοιχτές καρδιές… time to share! της Άννας Σαρούκου

Δημοσιεύθηκε

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Το Digital World Summit Greece, η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του

Διαβάστε περισσότερα...

Άλλη μία Δευτέρα μας κλείνει το μάτι και εμείς με τη σειρά μας της χαμογελάμε, απολαμβάνοντας τον λαμπερό ήλιο που ζεσταίνει το πρόσωπο μας. Ο Φλεβάρης με τις όποιες καιρικές εναλλαγές μας στέλνει το μήνυμα της ανανέωσης και της ουσιαστικής ανάγκης για αλλαγή και βελτίωση. Είναι αυτή η εβδομάδα όπου ενεργοποιούμε το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς μας. Heart opening time! Καλλιεργώντας την εσωτερική αίσθηση της αγάπης γινόμαστε αρωγοί προσφοράς δείχνοντας πως όλα είναι ζήτημα απόφασης και κυρίως προσωπικής κινητοποίησης.

sol yoga athens

“Love is the bridge between you & everything” Rumi

Ήρθε η στιγμή λοιπόν να δημιουργήσουμε αυτήν την γέφυρα για να βαδίσουμε έπειτα με σταθερά βήματα. Την τρίτη αυτή εβδομάδα του #happy_project αναζητούμε το συναισθηματικό μας κέντρο, ανοίγοντας διάπλατα την καρδιά μας σε νέες συναντήσεις, ουσιαστικές εμπειρίες και όμορφες ανταλλαγές συναισθημάτων. Φροντίζουμε να δώσουμε σε αυτήν την εβδομάδα μία ώθηση … από καρδιάς!

Οι ψυχολογικές μεταπτώσεις είναι πάντοτε μέρος του παιχνιδιού, όπως και οι αντίστοιχοι σωματικοί μηχανισμοί που ενεργοποιούνται όταν δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή μας ψυχική διάθεση. Εάν λοιπόν βρισκόμαστε σε αυτή τη ‘’Δευτεριάτικη’’ φάση μία πρακτική yoga heart opening θα συντελέσει να βιώσουμε τον καλύτερο δυνατό εαυτό μας ή αν ήδη νιώθουμε ‘’ανοιχτοί’’ να πάμε ένα βήμα ακόμα πιο πέρα.

Προτού απλώσετε όμως το στρωματάκι σας (yoga mat) κάνετε μία σύντομη διεργασία, ένα mini personal session με τον εαυτό σας. Εντοπίστε τυχόν πράγματα ή καταστάσεις που θέλετε να αποχωριστείτε από την καθημερινότητα σας και κάντε χώρο για όλα αυτά που πραγματικά αγαπάτε και σας βοηθούν να συνεχίσετε το προσωπικό σας inner_self-love μονοπάτι. Πάρτε για στον εαυτό σας ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια ή χαρίστε του έναν ηλιόλουστο περίπατο έστω και αν έχετε μόνο 10 λεπτά στη διάθεση σας. Αφιερώστε μία ημέρα αυτής της εβδομάδας στην καλή διατροφή. Επιλέξτε, δηλαδή, ανάμεσα σε τροφές που γνωρίζετε ήδη πως είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό σας και ταυτόχρονα καλύπτουν τις γευστικές σας επιθυμίες. Την επόμενη ημέρα θα νιώθετε πολύύύ καλύτερα!

Φυσικά γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως δεν περνάνε όλα από το χέρι μας, αλλά σίγουρα για την βελτίωση κάποιων μικρών συνηθειών μπορούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά.
Ανακαλύψτε το κέντρο των συναισθηματικών σας μεταβολών και νιώστε τον πυρήνα της αυθεντικής, ανιδιοτελούς αγάπης να οδηγεί αυτήν την εβδομάδα. Αφήστε τον καλύτερο εαυτό σας να ανθίσει και να σκορπίσει χρώμα στην κάθε ημέρα.

Είναι η τρίτη εβδομάδα και καλλιεργούμε / ενδυναμώνουμε / φωτίζουμε / διαδίδουμε το μήνυμα της εκ των έσω αγάπης και μετέπειτα το προσφέρουμε απλόχερα στους γύρω μας με πάντοτε ανοιχτή καρδιά.

Happy project_Week number #3: let’s open our hearts!
Καλή μας εβδομάδα με ένα τραγούδι γεμάτο χρώμα: Rolling Stones – She’s like a rainbow
Namaste!

* Ιδανικές asanas για την πρακτική σας: ustrasana, urdva dhanurasana, ajnaneyasana.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα