Ανακάλυψη ή αποκάλυψη;, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

Δημοσιεύθηκε

Μέρες τώρα η επικαιρότητα κολλημένη στο θέμα της Χρυσής Αυγής με δηλώσεις, με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και λεξιλόγιο που περιλαμβάνει τις λέξεις σύμβολα του νεοέλληνα, με φωτογραφίες από τις συλλήψεις, με αναρτήσεις στα social media φανατισμένων «δημοκρατικών απόψεων», με «αποκαλύψεις» που όμως όλοι γνώριζαν εδώ και χρόνια και όλα αυτά με περίσσεια κουτσομπολίστική διάθεση.

Και όπως συμβαίνει πάντα, κάθε άλλη είδηση είτε παραγκωνίστηκε είτε αδικήθηκε. Η Tρόικα ήλθε, κάτι έκανε με τους υπουργούς που συναντήθηκε, κάτι είπανε κάτι συμφωνήσανε, αλλά ποιος νοιάστηκε; Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε ήταν λιτή και καθόλου συγκεκριμένη: «Η αποστολή επανεξέτασης του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης, αποτελούμενη από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημείωσε ικανοποιητική πρόοδο». Η αισιοδοξία που αφήνει η λέξη ικανοποιητική μετατρέπεται σε αγωνία αν σκεφτεί κάποιος… ικανοποιητική για ποιόν, για μας ή για εκείνους; Μετά θυμήθηκα ότι σε 3 μήνες η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ! Όπως και να το κάνουμε, θα έχει έναν σημαντικό ρόλο για 6 μήνες. Βέβαια, η δυνατότητα για ηγετική συμπεριφορά με ύφεση και ανεργία που αγγίζουν το 30% από το 2009 θα φανεί στην πορεία.

Αν όλα τις τελευταίες μέρες έμοιαζαν πιο σκοτεινά από όσο συνήθως, και αν η απαισιοδοξία περίσσευε στην επικαιρότητα, υπήρξε και η αισιοδοξία. Και την ένιωσα παρακολουθώντας το tedx academy. Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Μέγαρο Μουσικής 1500 άτομα μαζεύτηκαν προσπαθώντας να ανακαλύψουν την έμπνευση μέσα από τις εμπειρίες σημαντικών ομιλητών από το εξωτερικό, αλλά και από την Ελλάδα. Νέοι άνθρωποι ως επί τω πλείστον με διάθεση ανακάλυψης, με ιδέες έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια της σκέψης. Ακούγοντας από εξέχουσες προσωπικότητες να μοιράζονται με το ακροατήριο τις εμπειρίες, τις γνώσεις, τις ιδέες τους και τον ενθουσιασμό τους, ένιωθες ότι δεν χάθηκαν όλα τελικά.

Οι «αποκαλύψεις» του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που όλοι γνωρίζουμε υποθέτω ότι θα συνεχιστούν, οι ανακαλύψεις για να πάμε ένα βήμα παραπέρα αναρωτιέμαι… πότε θα ξεκινήσουν;

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα