Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » ευ-flust » Μεθυστικά brownies με άρωμα πορτοκάλι, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Μεθυστικά brownies με άρωμα πορτοκάλι, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Δεκ 17,2013 0 Σχόλια

1521829_10202227761431149_1235434853_n

Γενικά στα γλυκά είμαι λίγο δύσκολη, το ομολογώ. Και αν βρω ένα ζαχαροπλαστείο που μου αρέσει, δεν το αλλάζω εύκολα, δε μπαίνω στη διαδικασία για πολλές δοκιμές αλλού γιατί είναι άσχημο να θες διακαώς ένα γλυκό και να απογοητεύεσαι. Θες μια ασφαλή επιλογή. Κι όσο το σκέφτομαι, το γλυκό με το οποίο έχω απογοητευτεί πιο πολύ από όλα, είναι τα brownies. Δεν μου αρέσει που τα κάνουν υπερβολικά γλυκά, θέλω να υπερισχύει η γεύση της πικρής σοκολάτας, όχι να τρώω ζαχαρωτό. Επίσης κάποιοι τα ψήνουν περισσότερο από όσο χρειάζεται και στεγνώνουν αμέσως, ξεραίνονται. Τα brownies πρέπει να είναι ζουμερά στο εσωτερικό, σαν ένα κέικ αποτυχημένο στο ψήσιμο. Κι εξωτερικά προτιμώ να έχουν μαλακή επιφάνεια, όχι ιδιαίτερα τραγανή. Και κάτι άλλο που είναι μάλλον καθαρά δική μου παραξενιά: δεν τρώω καθόλου ξηρούς καρπούς μέσα στα γλυκά. Τα περισσότερα brownies λοιπόν, τα συναντάμε με καρύδι στο εσωτερικό, πράγμα που δεν μπορώ καν να το βλέπω. Άσε και το άλλο… Δεν δίνει κανείς μεγάλη βάση στα αρωματικά. Ναι, η σοκολάτα έχει υπέροχο άρωμα, αλλά αν ήθελα θα την έτρωγα σκέτη. Αν αποφασίσεις να φτιάξεις ένα σοκολατένιο γλυκό, εμπλούτισέ το με αρωματικά. Ξύσμα εσπεριδοειδών, μπαχαρικά, ποτά…

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι κάποιες φορές πρέπει να μπαίνουμε στην κουζίνα και να παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να φτιάχνουμε μόνοι μας το γλυκό που μας αρέσει όπως ακριβώς μας αρέσει και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν. Σας δίνω τη δική μου εκδοχή για μεθυστικά brownies, ιδανικά για συνοδεία ενός κόκκινου κρασιού, τώρα τις γιορτές που πίνουμε λιγάκι παραπάνω. Ακόμη, είναι ένα κατάλληλο γλυκό για να το προσφέρετε σε μια επίσκεψη. Το αφήνετε να κρυώσει καλά, το κόβετε σε κομμάτια, τα κλείνετε σε ένα μικρό χαριτωμένο χάρτινο κουτάκι, ολοκληρώνετε με μια χρωματιστή κορδέλα κι έτοιμο!

Μεθυστικά brownies με άρωμα πορτοκάλι
Υλικά:
250γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
3 αβγά
1 κουτ. σούπας μέλι
150γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σφηνάκι και ίσως λίγο παραπάνω, λικέρ της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα Tia Maria)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα. Αφήνουμε λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα, το μέλι και το λικέρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Για το τέλος αφήνουμε το αλεύρι, το ρίχνουμε λίγο-λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό. Τον ρίχνουμε σε ορθογώνιο ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά. Όταν το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν το κόψουμε. Την επόμενη μέρα, αν το έχετε ψήσει καλά, θα είναι ακόμα πιο νόστιμο, γιατί θα έχουν «δέσει» καλά, όλα τα αρώματα στο εσωτερικό…

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+