Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022- θάλασσες χωρίς αποτύπωμα
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022- θάλασσες χωρίς αποτύπωμα

Δημοσιεύθηκε

Πώς προβλέπεται το “Ψηφιακό Μέλλον της Ευρώπης”; Οι απαντήσεις στο φετινό Digital World Summit Greece

Η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, Digital

Διαβάστε περισσότερα...
Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Το Digital World Summit Greece, η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του

Διαβάστε περισσότερα...

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022 είναι ένας σημαντικός θεσμός της ελληνικής γαστρονομίας και φέτος ανέδειξαν το πρόβλημα της υπεραλίευσης.

Planet Fish: Θάλασσες χωρίς αποτύπωμα

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στήριξε για 2η φορά τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από το Αθηνόραμα, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Το θέμα της φετινής τελετής απονομής των βραβείων ήταν «Planet Fish: Θάλασσες χωρίς αποτύπωμα» και στόχο είχε να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της υπεραλίευσης. Ήδη το 33% των ψαριών παγκοσμίως υπεραλιεύεται και ένα επιπλέον 58% βρίσκεται στα πρόθυρα της υπεραλίευσης. Η ΕΛΟΠΥ, έχει σαν κύριο μέλημα την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας μέσω της βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας. Στο πλαίσιο αυτό  στήριξε την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης καταξιωμένων chefs που θέλουν πάντα να επιλέγουν τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Το μενού, επιμελήθηκε ο πολυβραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, με την συμβολή του executive chef του ξενοδοχείου Makedonia Palace, Σωτήρη Ευαγγέλου. Ενώ, περιλάμβανε και δύο πιάτα με λαβράκι και κρανιό από τις εταιρείες-μέλη της ΕΛΟΠΥ.  Σούπα από μικρά πετρόψαρα, μελάνι σουπιάς, λαβράκι, μαύρο σκόρδο και Κρανιός με μους ξινού τραχανά και αφρό αβγολέμονου.

Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας

Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησαν στην τελετή απονομής ο Πρόεδρος του ΔΣ, Απόστολος Τουραλιάς, και η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Ισμήνη Μπογδάνου.

Κατά τον χαιρετισμό της η Ισμήνη Μπογδάνου δήλωσε: «Το θέμα της αποψινής βραδιάς, η βιώσιμη αλιεία χωρίς οικολογικό αποτύπωμα, είναι κι ένας από τους βασικούς στόχους του κλάδου μας: να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τις θάλασσές μας, το σπίτι όπου μεγαλώνουν τα ψάρια μας. Η υδατοκαλλιέργεια είναι η πλέον βιώσιμη λύση στο μεγάλο πρόβλημα της υπεραλίευσης, με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Σήμερα, εδώ, γιορτάζουμε τη γεύση και τιμούμε τα εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά στο γαστρονομικό χάρτη της χώρας μας, επιλέγοντας τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει η ελληνική γη και η ελληνική θάλασσα.»

Η παρουσία της ΕΛΟΠΥ σε έναν θεσμό που αντιπροσωπεύει και επιβραβεύει τους επαγγελματίες σεφ, οι οποίοι λαμβάνουν την τελική απόφαση για τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσουν στην κουζίνα τους, είναι πολύ σημαντική και έχει στόχο την περαιτέρω ενημέρωση τους για τα οφέλη του ψαριού ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους προς τον κλάδο και τη συνειδητή επιλογή των προϊόντων του.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα