Βερικοκί, το χρώμα που μ’αρέσει πιο πολύ, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

flust.gr-γεύσεις

Σίγουρα, όταν έχεις την ευκαιρία να απολαμβάνεις φρούτα από σπιτικό κήπο, “καθαρά” και ζουμερά, καλό είναι να τα τρως φρέσκα και ωμά για να νιώθεις την πραγματική τους γεύση και τη διαφορά φυσικά από εκείνα του εμπορίου. Αν όμως “την πατήσεις” όπως εγώ και λόγω απουσίας τα αφήσεις για πολλές μέρες στο ψυγείο και ωριμάσουν πολύ, μην τα πετάξεις. Κάντα μαρμελάδα ή ακόμα καλύτερα, σορμπέ. Πιο επίκαιρο, λιγότερο παχυντικό και αρκετά εντυπωσιακό σαν κέρασμα για τους καλεσμένους σου το βραδάκι στη βεράντα.

Κι αν είσαι πιο τσαχπίνης, βάλε και λίγο αλκοόλ μέσα, ανάλογα τις προτιμήσεις και το φρούτο που διαθέτεις. Δοκίμασε βότκα, ούζο ή λικέρ μαστίχας. Κι αν είσαι πιο ψαγμένος, δοκίμασε τη δική μου εκδοχή! Και σέρβιρέ το σε ποτήρια με χοντρό καλαμάκι, σαν τα θερινά τα σινεμά.

flust.gr-γεύσεις

Σορμπέ βερίκοκο με Elderflower Edinburgh gin
Υλικά:
1 κιλό βερίκοκα (από τον κήπο της φίλης μου Μαρούλας στο Βραχάτι Κορινθίας)
200γρ. ζάχαρη
150ml νερό
ξύσμα από 1 λεμόνι
100ml elderflower Edinburgh gin

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν. 5 λεπτά αφού πάρει βράση το σιρόπι μας, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το ξύσμα λεμονιού και το gin. Αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τα ροδάκινα με ένα ραβδομπλέντερ. Ανακατεύουμε με το σιρόπι καλά και αδειάζουμε σε βαθύ μπολ. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη και ανακατεύουμε ανά 2 ώρες για 2-3 φορές, ώστε να μαλακώσει και να σερβίρεται εύκολα. Όταν παγώσει καλά, απολαμβάνουμε με φύλλα δυόσμου, φλούδα λεμονιού και ό,τι άλλο θελήσουμε για γαρνίρισμα, αρκεί να μας φτιάξει τη διάθεση.

Το Edinburgh gin είναι ένα premium gin από το Εδιμβούργο και το elderflower είναι μια από τις γεύσεις που διαθέτει, χαμηλότερη σε αλκοόλ, φέρνοντας λίγο προς το λικέρ. Λεπτομέρειες μπορείτε να μάθετε σε αυτή τη σελίδα: https://www.facebook.com/edinburghgingr?ref_type=bookmark

flust.gr-γεύσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα