Το ηλεκτρονικό χρήμα με το Viva Wallet, συνέντευξη στην Κατερίνα Σταματελοπούλου

Δημοσιεύθηκε

Πώς προβλέπεται το “Ψηφιακό Μέλλον της Ευρώπης”; Οι απαντήσεις στο φετινό Digital World Summit Greece

Η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, Digital

Διαβάστε περισσότερα...
Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Το Digital World Summit Greece, η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του

Διαβάστε περισσότερα...

Με στόχο να αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι συναλλαγές μας, η εταιρία Viva Payments έβαλε στην καθημερινότητά μας το Viva Wallet, το πρώτο ελληνικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι που μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε ηλεκτρονικές συναλλαγές εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Η εταιρία Viva Payments είναι ένας από τους χορηγούς του προγράμματος Επινήσια Ηως. Ο Promos Director της εταιρίας Δημήτρης Ράντος,  συμμετείχε στην αποστολή του Επινήσια Ηως στη Λέρο, παρουσιάζοντας στους νέους αλλά και σε επιχειρηματίες του νησιού, τις καινοτόμες υπηρεσίες του Viva Wallet,  στο πλαίσιο του ΗΩΣ Inspiration Lab.

Το ηλεκτρονικό χρήμα με το Viva Wallet, συνέντευξη στην Κατερίνα Σταματελοπούλου

Τι είναι η εταιρία Viva Payments και τι σημαίνει ηλεκτρονικό χρήμα μέσω του Viva wallet;
O όμιλος Viva ξεκίνησε με την εταιρία πληροφορικής και web design realize S.A ενώ στην συνέχεια δημιουργήθηκαν η εταιρία Viva Services που προσφέρει υπηρεσίες αγοράς και πώλησης εισιτηρίων, θεαμάτων και ταξιδίων, ξενοδοχεία, τηλεπικοινωνίες και η Viva Payments που αποτελεί το 1ο ίδρυμα έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος αδειοδοτημένο για λειτουργία εντός Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης.

Το Viva Wallet, η βασική υπηρεσία της εταιρίας Viva Payments, είναι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι που μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε πληρωμές κατευθείαν από το κινητό μας. Οποιοσδήποτε ιδιώτης ή επιχείρηση, μπορεί να «ανοίξει», το ιδιωτικό ή επαγγελματικό του Viva Wallet, κατεβάζοντας την εφαρμογή Viva Wallet app στο κινητό του, ή online μέσα από το www.vivawallet.com μέσα σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς τράπεζες και γραφειοκρατικές διαδικασίες και στη συνέχεια να το συνδέσει με όποιο λογαριασμό ή κάρτα επιθυμεί. Μόλις το ενεργοποιήσει, ο πελάτης μπορεί να το γεμίσει χρήματα μέσω e-banking, μέσω κάρτας (προπληρωμένη, χρεωστική, πιστωτική) ή με μετρητά σε περισσότερα από 3000 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και να αρχίσει να το χρησιμοποιεί για τις καθημερινές του συναλλαγές.

viva_wallet_logo_white_background_web-use

Η καινοτομία του Viva Wallet έχει καταφέρει σε πολύ σύντομο χρόνο να αλλάξει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη για τους καταναλωτές αλλά και για τις επιχειρήσεις;
Δημιουργώντας ένα Viva Wallet ο ιδιώτης περνά στη νέα εποχή πληρωμών όπου τα χρήματα, έτσι όπως τα ήξερε, και οι κάρτες του μπαίνουν σε ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον το οποίο διαχειρίζεται από το κινητό του ή τον υπολογιστή του.

Η ευκολία ανοίγματος ενός λογαριασμού Viva Wallet καθώς και η άμεση σύνδεση με τις κάρτες και τους λογαριασμούς του κάνει το προϊόν απλό και προσιτό ενώ προσφέρει ευελιξία και ελευθερία σε κινήσεις που μέχρι σήμερα χρειαζόταν χρόνος  να γίνουν με τις τυπικές τραπεζικές διαδικασίες.

Μεγάλο προτέρημα είναι η ευκολία με την οποία μπορεί ο πελάτης να διαχειριστεί τα χρήματά του μεταφέροντας τα άμεσα σε οποιονδήποτε λογαριασμό ή κάρτα από το κινητό του. Επίσης, με την Viva Wallet Card μπορεί να κάνει  πληρωμές σε 32.000.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο με το σήμα Mastercard ενώ μέσα από το Viva Wallet account του να πληρώσει 300+ λογαριασμούς και υπηρεσίες.  Μπορεί επίσης να κάνει πληρωμές μέσα από το κινητό του σε όποιον έμπορο έχει Viva Wallet σκανάροντας ένα QR Code, ή πληκτρολογώντας το ΑΦΜ του εμπόρου και σε λίγο καιρό μέσα από την αναγνώριση της τοποθεσίας του εμπόρου(Pay Nearby).

Τέλος, πρώτη η εφαρμογή Viva Wallet, σου επιτρέπει να μεταφέρεις χρήματα σε φίλους εντελώς δωρεάν, άμεσα, πληκτρολογώντας μόνο τον αριθμό του κινητού τους.

Μιλάμε για ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι που περιλαμβάνει τα χρήματα και τις κάρτες σου, σε μια εφαρμογή, ενώ έχεις τη δυνατότητα να επιλέγεις, στην εκάστοτε συναλλαγή, ποιον λογαριασμό ή κάρτα θα χρησιμοποιήσεις.

Για μια επιχείρηση, το πρώτο πλεονέκτημα σαν έμπορος Viva Wallet είναι η άμεση και εύκολη ενεργοποίηση του λογαριασμού σε συνδυασμό με την πληθώρα τρόπου πληρωμών. Ένας έμπορος Viva Wallet μπορεί να δεχτεί πληρωμές με κάρτα μέσα από τα Viva Wallet POS, χωρίς συνδρομή, κρυφές χρεώσεις ή περιορισμούς τζίρου και με νέες χαμηλότερες προμήθειες. Μαζί με τις πληρωμές με κάρτα όμως το Viva Wallet του δίνει την δυνατότητα να δεχτεί πληρωμές και από κινητό με μηδενική προμήθεια. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας πελάτης ζητήσει να πληρώσει σκανάροντας ένα QR Code με το κινητό, είτε με το ΑΦΜ ή με την υπηρεσία Nearby που ανέφερα παραπάνω και θα βγει σύντομα, τότε το Viva Wallet δεν κρατάει καμία απολύτως προμήθεια από την συγκεκριμένη πληρωμή.

Αυτή τη στιγμή οι έμποροι Viva Wallet είναι πάνω από 15.000  και συνεχώς αυξάνονται καθώς με το account τους μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις όπως πληρωμές προμηθευτών, συνεργατών και λογαριασμών.

WindowSticker_Professional_Print_GR

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι της εταιρίας;
Ο στόχος μας είναι η εταιρία που έχει ήδη παγιωθεί στην Ελλάδα και άνοιξε τον δρόμο στις ηλεκτρονικές πληρωμές,  να επεκταθεί σύντομα και στο εξωτερικό. Είναι η πρώτη φορά που ένα Ελληνικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι παρόλο που βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης, ανοίγει τα φτερά του στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης δείχνοντας τις επιχειρηματικές δυνατότητες αυτής της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα