Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου προειδοποιεί για τους κινδύνους ενός πολέμου στη Συρία

Δημοσιεύθηκε

Θέλοντας να επισημάνει τον κίνδυνο μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου με ανακοίνωση του τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Η επέμβαση αυτή απειλεί να οδηγήσει σε μια γενικευμένη πολεμική σύρραξη ολόκληρη την περιοχή. Αναμένονται εκατόμβες αμάχων και τεράστιες υλικές καταστροφές. Η επιβεβαιωμένη χρήση χημικών όπλων και η κατοχή σχετικών αποθεμάτων από τις χώρες της περιοχής και πιθανόν μη κρατικών παραγόντων μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως ένας ζωντανός εφιάλτης.»

Στην ανακοίνωση επίσης δίνεται μεγάλη έμφαση στον κίνδυνο μιας μεγάλης πυρηνικής καταστροφής από τα εργοστάσια που κατέχουν το Ισραήλ και το Ιράν και αν αυτό συμβεί το πυρηνικό νέφος θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα Βαλκάνια.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου ζητεί από την Ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει κάθε άμεση ή έμμεση εμπλοκή της χώρας στη σύρραξη. Από το Υπουργείο Εξωτερικών να επέμβει ενεργά σε όλα τα διεθνή σώματα, να εμείνει στην ειρηνική επίλυση του προβλήματος, να αναγνωρίσει το Συριακό λαό ως τον αποκλειστικό υπεύθυνο να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του και να απαιτήσει την υπογραφή, κύρωση και εφαρμογή των Συνθηκών Κατά των Χημικών Όπλων και Κατά των Βιολογικών Όπλων, από όλα τα κράτη της περιοχής ανεξαιρέτως.

Τέλος ζητεί από τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση κατά της λειτουργίας πυρηνικών σταθμών στην Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες να παλέψουν υπέρ της ειρήνης και της ζωής, κατά των πυρηνικών σταθμών και των πυρηνικών όπλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα