Τι κάνει ο ανιχνευτής πόνου για γάτες
Ανιχνευτής πόνου για γάτες! Γιατί αγαπάμε τα ζώα και δεν θέλουμε να πονάνε. Και επειδή δεν μπορούν να μας το πούμε η τεχνολογία βρήκε λύση μέσω εφαρμογής

Δημοσιεύθηκε

Ανιχνευτής πόνου για γάτες! Γιατί αγαπάμε τα ζώα και δεν θέλουμε να πονάνε. Και επειδή δεν μπορούν να μας το πούμε η τεχνολογία βρήκε λύση μέσω εφαρμογής

Cat pain Detector

Στην Ιαπωνία οι γάτες θεωρούνται σύμβολα τύχης και οι ιδιοκτήτες τους επενδύουν σημαντικά ποσά για να τις φροντίσουν. Τώρα λοιπόν εταιρεία τεχνολογίας και πανεπιστήμιο στο Τόκιο, κατασκεύασαν εφαρμογή που μπορεί να ανιχνεύει αν οι γάτες πονάνε.

Ο ανιχνευτής πόνου για γάτες, παρέχει στους ιδιοκτήτες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση υγείας των ζώων τους.

Από την κυκλοφορία της ο ανιχνευτής πόνου για γάτες έχει κερδίσει 43.000 χρήστες, κυρίως στην Ιαπωνία αλλά και σε περιοχές όπως η Ευρώπη και η Νότια Αμερική

Παρόμοιες εφαρμογές έχουν ήδη κυκλοφορήσει στον Καναδά και το Ισραήλ, που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν τη διάθεση και τον πόνο των κατοικιδίων τους.

Η εταιρεία Carelogy συνεργάστηκε με το College of Bioresource Sciences του πανεπιστημίου Νιχόν για να συλλέξει 6.000 φωτογραφίες γατών, στις οποίες μελετήθηκαν προσεκτικά οι θέσεις των αυτιών, της μύτης, των μουστακιών και των βλεφάρων.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν ένα σύστημα βαθμολογίας που αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ για να μετρήσουν μικρές διαφορές μεταξύ υγιών και ασθενών γατών, που είναι δύσκολο να ανιχνευθούν.

Στη συνέχεια, οι δημιουργοί της εφαρμογής εισήγαγαν τις πληροφορίες σε ένα σύστημα ανίχνευσης της τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτό βελτίωσε περαιτέρω τις δυνατότητές της με βάση περίπου 600.000 φωτογραφίες που φορτώθηκαν από τους χρήστες

Πλέον, σύμφωνα με τους υπεύθυνους η εφαρμογή έχει ένα επίπεδο ακρίβειας πάνω από 90%

Ενώ, σύμφωνα με την Ιαπωνική Ένωση Τροφής για Κατοικίδια, το 60% των ιδιοκτητών πηγαίνει τη γάτα του στον κτηνίατρο τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

Μέσω αυτής της τεχνολογίας, οι ιδιοκτήτες μπορούν να ανιχνεύουν πρόωρα τυχόν προβλήματα υγείας και να προβαίνουν σε προληπτικές ενέργειες ή να ζητούν ιατρική βοήθεια.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πληροφορία που παρέχει η εφαρμογή δεν αντικαθιστά την επίσκεψη σε κτηνίατρο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα επιπλέον εργαλείο για την παρακολούθηση της υγείας της γάτας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα