Στο Glastonbury Festival, το πρώτο έργο τέχνης με χρήση AI
Στο Glastonbury Festival, το πρώτο έργο τέχνης με χρήση AI

Δημοσιεύθηκε

Πώς προβλέπεται το “Ψηφιακό Μέλλον της Ευρώπης”; Οι απαντήσεις στο φετινό Digital World Summit Greece

Η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, Digital

Διαβάστε περισσότερα...
Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Το Digital World Summit Greece, η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του

Διαβάστε περισσότερα...

Το πρώτο έργο τέχνης που δημιούργησε ο Hockney με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης παρουσιάστηκε στο Glastonbury Festival, και ήταν μια εμπειρία που θα θυμούνται όλοι όσοι ήταν εκεί

Ο ζωγράφος David Hockney

Ο David Hockney, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και καινοτόμους ζωγράφους της εποχής μας, αποφάσισε να εξερευνήσει τα όρια της δημιουργικότητάς του  χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη.

Χρησιμοποιώντας το iPad του και την ΤΝ, ο Hockney αναμόρφωσε έναν από τους δικούς του πίνακες, τον «The Dancers V», προσθέτοντας μια νέα διάσταση στο έργο του.

Ο Hockney αφαίρεσε τους χορευτές και έδωσε έμφαση στο βαθυγάλανο τοπίο

Η διαδικασία δημιουργίας για το έργο τέχνης ήταν μοναδική. Ο Hockney προσέφερε τις κατευθυντήριες γραμμές, καθοδηγώντας την AI να ανταποκριθεί στην εικόνα που είχε στο μυαλό του.

Μέσα από αυτήν τη συνεργασία γεννήθηκε ένα έργο τέχνης με μια νέα αισθητική, με την τεχνητή νοημοσύνη να αναδεικνύει και να επεκτείνει την έμπνευση του καλλιτέχνη

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CIRCA (@circa.art)

Το έργο απηχεί τον χαρακτήρα του πίνακα «The Dancers V», ενώ παράλληλα προσφέρει μια νέα οπτική εμπειρία στον θεατή.

Η συνεργασία του Hockney με την ΤΝ ανοίγει νέους ορίζοντες στον κόσμο της τέχνης. Και ανοίγει νέες συζητήσεις για το πώς η τεχνολογία μπορεί να ενισχύσει και να εμπλουτίσει την δημιουργική διαδικασία των καλλιτεχνών.

Ενώ παράλληλα δημιουργεί νέες προκλήσεις και ευκαιρίες.

Τι είναι το Glastonbury Festival

Το Glastonbury Festival είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο. Πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στην επαρχία Somerset της Αγγλίας και συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον πλανήτη.

Το φεστιβάλ διαρκεί τέσσερις ημέρες και προσφέρει μια ποικιλία μουσικών ειδών, από ροκ και ποπ μέχρι ηλεκτρονική μουσική και φολκ.

Οι μουσικοί που εμφανίζονται στο Glastonbury Festival είναι κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής,  όπως οι Rolling Stones, οι Radiohead, οι Beyoncé, οι Coldplay και πολλοί άλλοι.

Το φεστιβάλ διακρίνεται επίσης για την ποικιλία των δραστηριοτήτων που προσφέρει. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν θεατρικές παραστάσεις, σόου, τέχνη στον δρόμο, παρουσιάσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Με την πάροδο των ετών, το Glastonbury Festival έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη κοινότητα που συγκεντρώνει ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική, την τέχνη και την ελευθερία έκφρασης.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα