Διάσημοι ηθοποιοί διαβάζουν ομιλίες του Βασιλιά Καρόλου για το περιβάλλον
Διάσημοι ηθοποιοί διαβάζουν ομιλίες του Βασιλιά Καρόλου για το περιβάλλον

Δημοσιεύθηκε

Οι διάσημοι ηθοποιοί Ολίβια Κόλμαν και Γούντι Χάρελσον σε νέους ρόλους, διαβάζουν  ομιλίες του βασιλιά Καρόλου Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου για το κανάλι του στο YouTube RE:TV.

Αυτό το κανάλι, που δημιουργήθηκε το 2020, έχει αφιερωθεί στον προβληματισμό σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Έχουν γυριστεί περισσότερες από 100 ταινίες μικρού μήκους που ασχολούνται με βιώσιμες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το νέο project είναι μια ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο “The Speeches”, στην οποία συμμετέχουν 19 ηθοποιοί και περιβαλλοντολόγοι. Με αυτό το project το κανάλι RE:TV γιορτάζει την άφιξή του στο YouTube με έναν εντυπωσιακό τρόπο.

Οι εξαιρετικοί Ολίβια Κόλμαν, Γούντι Χάρελσον, Ίντρις Έλμπα και Γκλεν Κλόουζ είναι μερικοί από εκείνους που δανείζονται τις φωνές τους για να απαγγείλουν αποσπάσματα από εμβληματικές ομιλίες του βασιλιά Καρόλου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρίγκιπας της Ουαλίας, ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποίησε πολλές ομιλίες με θέμα το περιβάλλον, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο του 1970, όταν επισήμανε τη σημασία της διατήρησης των οικοσυστημάτων.

Σε μια από τις ομιλίες του το 2020 στο Νταβός, επεσήμανε ότι “η υπερθέρμανση του πλανήτη, η κλιματική αλλαγή και η καταστροφική απώλεια της βιοποικιλότητας είναι οι μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει ποτέ η ανθρωπότητα, και είναι κατά μεγάλο μέρος αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων μας.”

Το RE:TV ξεκίνησε τις εκπομπές του κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας για το Κλίμα πριν από τρία χρόνια και αποτελεί μια πλατφόρμα περιεχομένου που είχε ως αρχισυντάκτη τον τότε πρίγκιπα Κάρολο.

Αυτή η πρωτοβουλία πηγάζει από την Πρωτοβουλία για τις Βιώσιμες Αγορές, η οποία αποσκοπεί στην προώθηση της μετάβασης προς ένα βιώσιμο μέλλον και λειτουργεί ως μέσο ενημέρωσης και πηγή έμπνευσης για το ευρύ κοινό.

Οι διάσημοι ηθοποιοί αλλά και οι περιβαλλοντολόγοι με την συνεισφορά τους,  θέλουν να υπογραμμιστεί η επιτακτική ανάγκη για δράση και συνείδηση σχετικά με την προστασία του πλανήτη μας.

Και να ανοίξει ένας διάλογος για την κλιματική αλλαγή και την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα