Τι είναι τα ταξίδια έκπληξη και πώς κερδίζουν έδαφος
Τι είναι τα ταξίδια έκπληξη και πώς κερδίζουν έδαφος

Δημοσιεύθηκε

Τα ταξίδια έκπληξη έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας μια διαφορετική εμπειρία ταξιδιού. Οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέους προορισμούς χωρίς να γνωρίζουν εκ των προτέρων πού θα πάνε.

Η ιδέα είναι να δημιουργήσει μια συναρπαστική εμπειρία με το στοιχείο του μυστηρίου και της έκπληξης.

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Pack Up + Go, όπως περιγράφετε  στο BBC, λειτουργεί με ένα ερωτηματολόγιο που περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τα προηγούμενα ταξίδια, τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Στη συνέχεια, μια ομάδα ειδικών σχεδιάζει το ταξίδι χωρίς να αποκαλύπτει τον προορισμό στον ταξιδιώτη μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το γεγονός ότι περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να επιλέξουν ταξίδια έκπληξη σύμφωνα με την έρευνα της Booking.com αντικατοπτρίζει μια αυξανόμενη τάση για περιπετειώδες και αυθόρμητο ταξίδι. Οι ταξιδιώτες εκτιμούν την ιδέα του μυστηρίου και της ανακάλυψης, καθιστώντας την εμπειρία ταξιδιού πιο συναρπαστική.

Γενικά, αυτή η τάση αντικατοπτρίζει την επιθυμία για πιο μοναδικές και εξαιρετικές εμπειρίες ταξιδιού. Οι ταξιδιώτες θέλουν να ζήσουν κάτι διαφορετικό και αναζητούν νέους τρόπους για να κάνουν ταξίδια πιο αξέχαστα.

Μερικές φορές αποκαλούμενες «διακοπές μυστηρίου», το ταξίδι έκπληξη είναι ακριβώς όπως ακούγεται. Αντί να προγραμματίσετε το δικό σας ταξίδι, υπάρχουν ταξιδιωτικά γραφεία που θα το κάνουν για σας και στη συνέχεια θα σας εκπλήξουν με τον προορισμό μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο.

«Το να μπούμε στο 2024 με ένα σχέδιο να μην προγραμματίσουμε έρχεται σε αντίθεση με τη συχνά άκαμπτη και βαριά προγραμματισμένη καθημερινή ρουτίνα», δήλωσε ο Ryan Pearson, στο BBC Travel περιφερειακός διευθυντής της Booking.com για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

“Για πολλούς, ο αυθορμητισμός της μετάβασης σε έναν άγνωστο προορισμό είναι αρκετά συναρπαστικός. Όπως και η νέα ταξιδιωτική εμπειρία που είναι μια αλλαγή στον τρόπο ταξιδιού”

Την τελευταία δεκαετία, εμφανίζονται όλο και περισσότερες εταιρείες για ταξίδια έκπληξη. Πάντα φαινόταν ότι ο προγραμματισμός των διακοπών ήταν μέρος του ενθουσιασμού του ταξιδιού, αλλά ίσως το στοιχείο του μυστηρίου να δελεάζει τους ταξιδιώτες να αναζητήσουν έναν νέο τρόπο για να δουν τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα