Ο Ουρανοξύστης Alberni σπάει τα κλισέ της αρχιτεκτονικής
Ο Ουρανοξύστης Alberni σπάει τα κλισέ της αρχιτεκτονικής

Δημοσιεύθηκε

Ο ουρανοξύστης Alberni στο Βανκούβερ είναι τόσο εντυπωσιακός που έχει δώσει μια άλλη πνοή  και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό τοπίο στη συνοικία Coal Harbour.

Ουρανοξύστης με καμπυλωτό σχήμα

Η πόλη του Βανκούβερ είναι γνωστή για την πυκνότητα των ουρανοξυστών της, που κυριολεκτικά φιλοξενούνται στον ορίζοντα της πόλης.

Αν και η ομοιομορφία των γυάλινων κτηρίων αποτελεί χαρακτηριστικό του Βανκούβερ, το αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma & Associates αποφάσισε να προσφέρει κάτι διαφορετικό με τον ουρανοξύστη Alberni.

Ο ουρανοξύστης Alberni, ο οποίος αποτελείται από 43 ορόφους, έχει ένα καμπυλωτό σχήμα που σχηματίζει ένα αρχιτεκτονικό τόξο, ξεχωρίζοντας από τον παραδοσιακό σχεδιασμό.

Ο σκοπός του γραφείου ήταν να δημιουργήσει έναν ουρανοξύστη που θα εναρμονίζεται με το περίγραμμα των γύρω κτηρίων και θα προσφέρει μια πολύπλοκη και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική λύση.

Η φιλοσοφία του γραφείου επικεντρώνεται στις σχέσεις των κτηρίων με το περιβάλλον και τον χώρο τους. Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει μικρότερα τμήματα για τη δημιουργία του ουρανοξύστη Alberni επιτρέπει μια πιο πορώδη σχέση με την τοποθεσία, επιτρέποντας τη θέα, τον αέρα και το φως να διεισδύουν στον χώρο.

Ο ουρανοξύστης Alberni ξεχωρίζει για το μοναδικό του σχεδιασμό και τη διαφορετική προσέγγιση που προσφέρει στον τοπικό ορίζοντα του Βανκούβερ.

Αποτελεί ένα εντυπωσιακό παράδειγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής που σπάει τα κλισέ και προσφέρει νέες αισθητικές εμπειρίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Σύμφωνα με το γραφείο αρχιτεκτονικής, ο σχεδιασμός του ουρανοξύστη ανταποκρίνεται στο γενικό σύνολο των κτιρίων στον ορίζοντα του Βανκούβερ, έναν ορίζοντα γεμάτο ουρανοξυστές με γυάλινες επιφάνειες. Ο Kengo Kuma δήλωσε:

“Η ομοιομορφία των ουρανοξυστών στο Βανκούβερ αποτελεί ταυτόχρονα τη δύναμή τους – ένα ενοποιημένο τοπίο – αλλά και μια ευκαιρία να προσφέρουν κάτι διαφορετικό.

Οι επιλογές μας δεν ήταν απλώς μια αντίδραση στο πανταχού παρόν γυαλί, αλλά μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε έναν ουρανοξύστη του οποίου οι υψηλές μάζες θα αποτελούνται από μικρότερα τμήματα, που θα συνδυάζουν μέταλλο και ξύλο.”

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα