Στη βιβλιοθήκη Hunt, ένα ρομπότ βρίσκει το βιβλίο για σας

Δημοσιεύθηκε

Φανταζόσασταν ποτέ ότι ένα ρομπότ θα έβρισκε για σας το αγαπημένο σας βιβλίο ανάμεσα σε 2 εκατομμύρια βιβλία, σε ένα μικρό χώρο, μόλις σε πέντε λεπτά;

Kαι αν οι νεότεροι κάτι τέτοιο το θεωρούν φυσιολογικό, οι παλαιότεροι ας μην σπεύσουν να μελαγχολήσουν γιατί ίσως θα εκλείψουν οι παραδοσιακές δανειστικές βιβλιοθήκες. Μάλλον θα μείνουν αυτές που θα καταφέρουν να συνδυάσουν την  τεχνολογία με την παράδοση θα συνεχίσουν να είναι εδώ.

Η νέα supertech βιβλιοθήκη James B.Hunt στο πανεπιστήμιο North Carolina State φαίνεται ότι καταφέρνει να συνδυάζει μια παραδοσιακή βιβλιοθήκη, με αυτόματους βιβλιοθηκάριους design και τεχνολογία αιχμής. Με ένα σύστημα που αυτόματα βρίσκει τα βιβλία που επιλέγουν οι φοιτητές σε 5 λεπτά, ένα ρομπότ βρίσκει το βιβλίο και αυτό στέλνεται ταχύτατα στον παραλήπτη του. Μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε διάφορες βιομηχανίες τώρα μπαίνει και στην υπηρεσία των βιβλιοθηκών.

Οι χρήστες μέσα από μια εικονική περιήγηση μπορούν να δουν σε ένα εικονικό ράφι, όλα τα στοιχεία που αφορούν το θέμα που ψάχνουν, μέσα από έναν αυξανόμενο αριθμό των ηλεκτρονικών βιβλίων της συλλογής, με ένα σύστημα  τόσο συναρπαστικό όσο και εύκολο στη χρήση.

Η βιβλιοθήκη διαθέτει επίσης συλλογές των πιο πρόσφατων δημοσιεύσεων στον τομέα της μηχανικής, την επιστήμη των υπολογιστών, και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (2007 έως σήμερα), στους πολλούς χώρους που διαθέτει, όπως και προβολή Reading Lounge. Εδώ καθηγητές και μαθητές θα βρουν επίσης επιλεγμένα περιοδικά εκτύπωσης από εκδότες, όπως το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE) και δημιουργικούς τίτλους όπως το Science και το Nature.

Σκοπός της βιβλιοθήκης Hunt  είναι να δημιουργήσει  ένα χώρο μάθησης και τεχνολογίας στην σύγχρονη εποχή. Εισαγωγή στον κόσμο του βιβλίου και της γνώσης λοιπόν, με ηλεκτρονικό «ξεφύλλισμα» πλέον…

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα