Σημαντικό βήμα για τον τουρισμό το πράσινο διαβατήριο- Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών
Σημαντικό βήμα για τον τουρισμό το πράσινο διαβατήριο- Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών

Δημοσιεύθηκε

Το πράσινο διαβατήριο είναι ένα σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για την τουριστική ανάκαμψη. Δήλωσε ο Eduardo Santander, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών.

“Η πρόταση Digital Green Certificate που κυκλοφόρησε σήμερα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά ο χρόνος είναι ουσιαστικός τώρα. Χρειαζόμαστε ένα σαφές σχέδιο που να περιγράφει τις προϋποθέσεις και το χρονοδιάγραμμα για να προετοιμαστούμε για την ασφαλή επανεκκίνηση των ταξιδιών και του τουρισμού στην Ευρώπη για να είμαστε έτοιμοι για την κρίσιμη καλοκαιρινή σεζόν 2021! Η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί από κοινού, χωρίς να αφήνει χώρο για κατακερματισμό και μονομερείς δράσεις”

Πάνω από 60 ταξιδιωτικοί και τουριστικοί οργανισμοί εκφράζουν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μάλιστα επισημαίνουν ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η έγκαιρη εφαρμογή του πράσινου διαβατηρίου.

Με το πράσινο διαβατήριο θα υπάρχει ψηφιακή απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί ή έχει αναρρώσει από την COVID-19, ή έχει αρνητικό μοριακό αποτέλεσμα. Αυτό θα διευκολύνει σημαντικά την ασφαλή ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών και θα επανεκκινήσει τον τουριστικό τομέα.

Ο συντονισμός της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας ώστε να υπάρχει μια συντεταγμένη πολιτική για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Η Συμμαχία European Tourism Manifesto προτρέπει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνει σύντομα το πράσινο διαβατήριο και να υπάρξει ταχεία εφαρμογή. Καλεί επίσης την ΕΕ να συνεργαστεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και άλλους διεθνείς οργανισμούς στην ψηφιοποίηση των αρχείων εμβολιασμού. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν τα διεθνή ταξίδια ανάλογα με τις επιδημιολογικές καταστάσεις των χωρών.

Η συμμαχία επαναλαμβάνει την επείγουσα ανάγκη ανάπτυξης ενός συγκεκριμένου χάρτη πορείας της ΕΕ. Σε αυτό τον χάρτη θα πρέπει να ακολουθείται μια προσέγγιση βάσει δεδομένων, για τον προσδιορισμό των συνθηκών στους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Οι πρόσφατες συστάσεις του κλάδου καλύπτουν:

  • Δημιουργία μιας ειδικής ομάδας της ΕΕ σε συνεργασία με τη βιομηχανία και τους κοινωνικούς εταίρους για την αποκατάσταση στα ταξίδια-τουρισμός
  • Συντονισμός των ταξιδιωτικών περιορισμών και απαιτήσεων
  • Ένα εναρμονισμένο πλαίσιο στην ΕΕ σε ότι αφορά τα ταξίδια
  • Συντονισμένη επανέναρξη των τουριστικών δραστηριοτήτων στην ΕΕ

Η ανάγκη για ένα κοινό πλαίσιο της ΕΕ, φαίνεται από μια πρόσφατη έρευνα που δείχνει ισχυρή ζήτηση επανέναρξης των ταξιδιών στην Ευρώπη. Με 54% να θέλει να ταξιδέψει πριν από τα τέλη Ιουλίου και 41% ​​ να επιθυμεί να ταξιδέψει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα