Για όσους την περίοδο των εορτών δοκίμασαν την «δίαιτα» του τρώω από όλα και σε ποσότητες, για όσους είναι λάτρεις του κοτόπουλου, αλλά και για αυτούς που προτιμούν τις σαλάτες με πολλά και με από όλα είστε στην σωστή συνταγή!
50g ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 κοτόπουλο (1,5 κιλό)
100g κρουτόν
Σταφίδα 30g
3 κουταλιές της σούπας ξίδι ή μπαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
90g χόρτα (βρασμένα)
μουστάρδα (ή ρόκα)
Έως και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
30g ψημένα κουκουνάρια
Βάλτε το ξύσμα, βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι και το λεμόνι σε ένα μικρό μπολ αλάτι και μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα μίγμα. Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί .Τρίψτε το μίγμα σε όλο το κοτόπουλο και κάτω από το δέρμα – χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για αυτό και ψήστε το στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά αλείφοντας περιστασιακά. Εν τω μεταξύ, βάλτε τις σταφίδες, το ξύδι και τη ζάχαρη σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για δύο έως τρία λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν το κοτόπουλο είναι αρκετά δροσερό αλλά ακόμα ζεστό, καθαρίστε το από τα κόκκαλα και κόψτε το σε μπουκιές. Σε μια πιατέλα βάλτε τις μπουκιές κοτόπουλο τα χόρτα το κρουτόν. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι για τις σταφίδες, ανακατεύουμε και έτοιμοι προς τέρψιν!