Ποια είναι τα πιο ασφαλή νησιά για διακοπές στην Eυρώπη σύμφωνα με το Forbes

Ποια είναι τα πιο ασφαλή νησιά για διακοπές στην Eυρώπη σύμφωνα με το Forbes

Τα πιο ασφαλή νησιά της Ευρώπης για διακοπές δημοσίευσε σε άρθρο του το περιοδικό Forbes. Στη λίστα μεταξύ άλλων βρίσκονται η Κρήτη οι Αντίπαξοι, η Κέρκυρα, η Κύπρος, ενώ γίνεται αναφορά και σε Ρόδο, Κω, Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ετοιμάζεται μια “πράσινη λίστα” προορισμών που θα θεωρούνται ασφαλή για διακοπές, σε συνδυασμό με το πράσινο διαβατήριο. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικό PCR τεστ, προκειμένου να μπορούν να ταξιδέψουν.

Παρότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τους περιορισμούς στα ταξίδια μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι ελπίζουν αυτό το καλοκαίρι να είναι διαφορετικό.

Ποια είναι τα νησιά με τη μεγαλύτερη ασφάλεια για διακοπές

Η Μαδέρα έχει επιλεγεί ως το ασφαλέστερο νησί της Ευρώπης και έχει παραμείνει στην πράσινη ζώνη κατά τη διάρκεια όλης της πανδημίας. Ενώ παρουσιάζει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό εμβολιασμού και έχει αναπτύξει καινοτόμα πρωτόκολλα υγείας που έχουν εμπνεύσει άλλους προορισμούς. Μέχρι τα τέλη Μαΐου, όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Μαδέρα θα έχουν εμβολιαστεί. Με αρνητικό PCR που ελήφθη τις προηγούμενες 72 ώρες ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι επισκέπτες μπορούν να εγγραφούν στο www.madeirasafetodiscover.com. Η κυβέρνηση της Μαδέρας προσφέρει δωρεάν τεστ για Covid-19 σε όλους τους επισκέπτες κατά την είσοδο ή την αναχώρηση.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ένα άλλο νησί της Πορτογαλίας το Πόρτο Σάντο με τις υπέροχες αμμώδεις παραλίες. Και στην τρίτη θέση παρουσιάζονται οι πανέμορφοι Αντίπαξοι. Η Αντίπαξος φημίζεται για τις παραλίες της, μεταξύ των οποίων το Βουτούμι, με τα εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά της. Οι ωραίες παραλίες με λευκή άμμο, τα κρυστάλλινα νερά και ο πληθυσμός των 20 μόνιμων κατοίκων δημιουργούν το τέλειο «μυστικό νησί» για διακοπές χωρίς Covid αυτό το καλοκαίρι. Στην τέταρτη θέση πάλι η Πορτογαλία με το νησί Corvo που είναι το πρώτο νησί σε όλο τον κόσμο με εμβολιασμένους όλους τους κατοίκους. Η δική μας Κρήτη βρίσκεται στην πέμπτη θέση με την επισήμανση ότι έχει σχεδιάσει και ακολουθεί αποτελεσματικά πρωτόκολλα για την Covid-19. Στην αναφορά για την Κρήτη γίνεται και επισήμανση ότι Κέρκυρα, Ρόδος, Ζάκυνθος και Κως θεωρούνται ασφαλή νησιά για φέτος το καλοκαίρι. Η Κέρκυρα βρίσκεται στη όγδοη θέση με πολύ θετικές κριτικές για την αυθεντικότητα που προσφέρει στους ταξιδιώτες

Η λίστα συνεχίζεται με το νησί Flores (Πορτογαλία), τη Μάλτα, τα κανάρια νησιά, το νησί Κόρκουλα στην Κροατία, τη Μινόρκα στην Ισπανία. Η Κύπρος βρίσκεται στη δωδέκατη θέση όπου γίνεται λόγος για τα ασφαλή πρωτόκολλα που ακολουθεί και το πλήθος των εμπειριών που μπορεί να απολαύσει ο ταξιδιώτης.

 

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Γιατί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετράει η ποιοτική διαδικτυακή παρουσία, Κατερίνα Σταματελοπούλου
Prev Γιατί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετράει η ποιοτική διαδικτυακή παρουσία
Next COSMOTE TV: Παρουσίαση της νέας σειράς μυθοπλασίας «42οC»
COSMOTE TV: Παρουσίαση της νέας σειράς μυθοπλασίας «42οC»