Παιδικός καρκίνος: ομιλία στην Ρόδο από την ογκολόγο κ Βασιλάτου-Κοσμίδη, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

Δημοσιεύθηκε

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6:30 το απόγευμα, το παράρτημα Ρόδου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας διοργανώνει στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, ενημερωτική διάλεξη με θέμα «Καρκίνος και στο παιδί;».

Ένα θέμα που ακόμα και στην εποχή μας δύσκολα συζητείται και εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται σαν μια επάρατο νόσο. Ομιλήτρια η κ. Ελένη Βασιλάτου – Κοσμίδη, Διευθύντρια του Ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού». Γεννημένη στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ σε μεγάλα νοσοκομεία. Από το 1986 κατέχει την θέση της Διευθύντριας του Ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Π&Α Κυριακού. Επίσης, είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ιδρυτικό μέλος πολλών συλλόγων που αφορούν τα παιδιά με καρκίνο μεταξύ άλλων, του πρώτου Ελληνικού Συλλόγου Γονιών παιδιών με καρκίνο η «Φλόγα», όπως και επίτιμο μέλος του συλλόγου ΚΥΤΤΑΡΟ (σύλλογος νέων που ως παιδιά ή έφηβοι νόσησαν από καρκίνο). Είναι σύζυγος του Παρασκευά Κοσμίδη, Παθολόγου Αιματολόγου Ογκολόγου, και μητέρα τριών παιδιών. Το έργο της κ.Κοσμίδη και της επιστημονικής ομάδας που διαθέτει στο νοσοκομείο Π&Α Κυριακού αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα πως η χώρα μας διαθέτει επιστήμονες με παγκόσμιο κύρος και επιστημονική κατάρτιση.

Για όσους έχουμε την τιμή να γνωρίζουμε από πολύ κοντά το εξαιρετικό έργο ζωής στα παιδιά με καρκίνο της κ.Κοσμίδη έχουμε γνωρίσει, επίσης, και την ζεστασιά του χαρακτήρα της ως ανθρώπου. Πολύ σπουδαίο θέμα που όλοι πρέπει να παρακολουθήσουμε χωρίς ταμπού και φόβο και που μέσα από αυτή την διάλεξη, θα μάθουμε για τον παιδικό καρκίνο από μια εξαίρετη επιστήμονα, και θα αντλήσουμε πολύ αισιόδοξα μηνύματα.

Διοργάνωση: Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία-Παράρτημα Ρόδου

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα