Οι χώρες που καινοτομούν

Δημοσιεύθηκε

Η τεχνολογική καινοτομία είναι το κλειδί για μια ανταγωνιστική και αναπτυσσόμενη οικονομία, δημιουργώντας σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας και επιτρέποντας στις εταιρείες να κινηθούν προς δραστηριότητες υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Στην ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα αξιολογούνται 144 οικονομίες του κόσμου σε διάφορα είδη καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας των επιστημονικών ερευνητικών ιδρυμάτων, παρέχοντας στοιχεία για τις κινητήριες δυνάμεις της παραγωγικότητας και της ευημερίας τους. Η Φινλανδία λοιπόν, αναδεικνύεται ως η πιο καινοτόμος χώρα στον κόσμο, με την Ελβετία να έρχεται δεύτερη με μικρή διαφορά. Τρεις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στο top 10, Γερμανία, Σουηδία και οι Κάτω Χώρες.

Είναι επίσης σημαντικό ότι τα Ασιατικά έθνη όπως η  Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και η Ταϊβάν λαμβάνουν κορυφαίες θέσεις ενώ το top 10 ολοκληρώνουν το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έκθεση, παραμένει η πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση της ανταγωνιστικότητας των χωρών σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας μια πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών, σχετικά με τις ενέργειες που απαιτούνται για τη βελτίωση της οικονομικής ευημερίας. Η Ανταγωνιστικότητα ορίζεται ως το σύνολο των θεσμών, πολιτικών αλλά και παραγόντων που καθορίζουν το επίπεδο της παραγωγικότητας μιας χώρας. Το επίπεδο της παραγωγικότητας, με τη σειρά της, καθορίζει το επίπεδο της ευημερίας που μπορεί να κερδίσει μια οικονομία.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα