Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αύξησε τις κυβερνοεπιθέσεις
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αύξησε τις κυβερνοεπιθέσεις

Δημοσιεύθηκε

Οι κυβερνοεπιθέσεις σε μεγάλες εταιρίες αυξήθηκαν κατά 69% σύμφωνα με έρευνα της Deloitte

Στην παγκόσμια έρευνα της Deloitte “Future of Cyber” του 2021, συμμετείχαν περίπου 600 υψηλόβαθμα στελέχη. Και όλα αυτά συμβαίνουν καθώς οι περισσότερες εταιρίες επενδύουν στο ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Η στρατηγική των περισσότερων εταιρίων σε ποσοστό 94% είναι να μεταφέρει τα συστήματα οικονομικής πληροφόρησης στο cloud.

Σύμφωνα με την έρευνα της Deloitte, η λήψη μέτρων θα βοηθήσει μια επιχείρηση όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια της.

Η απομακρυσμένη εργασία και οι μορφές υβριδικής εργασίας  αύξησαν τον κίνδυνο κατά 50% το 2020.

Ο κυβερνοχώρος και οι κίνδυνοι που ελοχεύουν για τα δεδομένα μιας επιχείρησης προβληματίζουν. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι προστασίας. Και ο πιο θεμελιώδης κανόνας είναι η πρακτική της  Μηδενικής Εμπιστοσύνης (Zero Trust) και της επιβεβαίωσης.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να διέπεται από ασφάλεια πάνω από όλα και επένδυση στις υποδομές ασφάλειας του κυβερνοχώρου.

Το 75% των συμμετεχόντων με κέρδη πάνω από 30 δις δολάρια δήλωσαν ότι θα επενδύσουν περισσότερα στην κυβερνοασφάλεια των επιχειρήσεων τους. Με εστίαση στην προστασία των δεδομένων και την ανίχνευση των απειλών.

Ενώ αυτές οι επενδύσεις μοιράζονται σχετικά ισορροπημένα, η έρευνα κατέδειξε ότι μεγαλύτερη προσοχή δίνεται σε ζητήματα ανίχνευσης και παρακολούθησης απειλών, μετασχηματισμού του κυβερνοχώρου και προστασίας δεδομένων.

Η έρευνα δείχνει ότι μέσα στην επόμενη τριετία οι κύριοι λόγοι υιοθέτησης νέων τεχνολογιών είναι:

  • 64% η ασφάλειας
  • 59% ενίσχυση της ιδιωτικότητας,
  • 45% βελτίωση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας

Οι χάκερ αναζητούν τον πιο αδύναμο κρίκο για να εισβάλουν είτε πρόκειται για απρόσεκτους συνεργάτες είτε πρόκειται για αδύναμα συστήματα. Όπως μη επιδιορθωμένα συστήματα, αδύναμους κωδικούς πρόσβασης, μη προστατευμένους προνομιακούς λογαριασμούς κλπ. Ενώ συνδυάζουν τη δημιουργικότητα με τον πραγματισμό για να εισχωρήσουν σε συστήματα πληροφορικής. Και συνήθως αυτοί βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τα υπάρχοντα συστήματα

Οι κυβερνοεπιθέσεις θα συνεχίζονται γιαυτό και οι οργανισμοί θα πρέπει να επενδύουν στρατηγικά στην ασφάλεια των δεδομένων τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα