Ένα τεράστιο φόρεμα και μια ιστορία της πανδημίας
Ένα τεράστιο φόρεμα και μια ιστορία της πανδημίας

Δημοσιεύθηκε

Τεράστιο φόρεμα που εμπνεύστηκε από την εμπειρία της και την απομόνωση της λόγω της πανδημίας δημιούργησε η σχεδιάστρια Hsin Min Chan.

Η Hsin Min Chan,είναι απόφοιτος της σχολής Design Academy Eindhoven. Όταν η σχολή της έκλεισε λόγω της πανδημίας Covid-19αποφάσισε να επιστρέψει στην οικογένεια της στην Ταιβάν. Εκεί έπρεπε να απομονωθεί για κάποιες μέρες σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας για την Covid-19 της χώρας. Παρότι αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε σε θάλαμο απομόνωσης νοσοκομείου, με κάμερα παρακολούθησης.

Για όλο το διάστημα που έμεινε εκεί δεν είχε επαφές με κανέναν ενώ δεν είχε ενημερωθεί και για πόσο θα έμενε απομονωμένη. Αφού ξεπέρασε το πρώτο σοκ αποφάσισε να σκηνοθετήσει μια σκηνή υστερίας και άρχισε να στριγκλίζει μπροστά στην κάμερα.

Το περίεργο είναι ότι το κόλπο της έπιασε και την ίδια μέρα οι υπεύθυνοι επιτάχυναν την διαδικασία testing και της έδωσαν εξιτήριο. «Με αντιμετώπιζαν σαν ένα επικίνδυνο σώμα και όχι ως άνθρωπο. Οπότε χρησιμοποίησα την απανθρωποποίηση ως στρατηγική, για να ενδυναμώσω τον εαυτό μου» εξομολογείται.

Η Chan με αφορμή αυτό το γεγονός  αποφάσισε να αλλάξει την εικόνα της και τον τρόπο που την βλέπουν οι άλλοι. Και ειδικά οι άντρες.

Αυτή η εμπειρία ήταν και το έναυσμα για να σχεδιάσει ένα τεράστιο φόρεμα. Το πρότζεκτ της λέγεται «To-be-looked-at-ness». Και έγινε για  το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Contextual Design στην Design Academy Eindhoven

Στόχος της να κάνει τους γύρω της να αντιλαμβάνονται την παρουσία της.  Με τρόπο όμως που να τους κάνει να οπισθοχωρούν. Με αυτή τη δημιουργία θέλει να σπάσει τον έλεγχο από τους άλλους όπως δηλώνει.   Το τεράστιο φόρεμα αποτελείται από μεταλλικό πλέγμα, ύφασμα, αφρό διόγκωσης κλπ. Ενώ, περιλαμβάνει και φωτογραφίες του προσώπου της, όταν ήταν στην απομόνωση του νοσοκομείου.

Εντυπωσιακός όμως είναι και ο τρόπος που το φοράει. Για να το φορέσει, η Chan εισέρχεται μέσα από ένα άνοιγμα στο πίσω μέρος και ανεβαίνει μια σκάλα που είναι μέσα. Κάπου μέσα στο τεράστιο project- φόρεμα υπάρχουν και οι βοηθοί της που συντονίζουν τις κινήσεις της. Ενώ η ίδια δηλώνει  «Με ενδυναμώνει ότι όταν κινούμαι έτσι, ο κόσμος αναγκάζεται να κάνει χώρο για μένα»

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα