Ο Mr Facebook «μπροστά», στην ομάδα Fwd.us

Δημοσιεύθηκε

Ο Mark Zuckerberg (Mr facebook) και άλλοι ηγέτες από την Silicon Valley έχουν ξεκινήσει επίσημα μια πολιτική ομάδα, με στόχο την αναμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής, την ενίσχυση της εκπαίδευσης και την ενθάρρυνση των επενδύσεων στον τομέα της επιστημονικής έρευνας. Ο Zuckerberg ανακοίνωσε το σχηματισμό της Fwd.us -συντομογραφία της λέξης forward (εμπρός)- σε άρθρο του στην εφημερίδα The Washington Post, γράφοντας ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται μια νέα προσέγγιση σε αυτά τα θέματα.

«Έχουμε μια περίεργη πολιτική μετανάστευσης για ένα έθνος μεταναστών,και αυτή η πολιτική είναι ακατάλληλη για τον κόσμο του σήμερα.”

Ο Zuckerberg, του οποίου οι παππούδες και γιαγιάδες ήταν μετανάστες, έγραψε επίσης ότι ” χρειάζεται συνολική μεταρρύθμιση της μετανάστευσης που ξεκινά με την αποτελεσματική ασφάλεια των συνόρων, επιτρέπει μια πορεία προς την υπηκοότητα έτσι ώστε να προσελκύσουμε τους πιο ταλαντούχους και πιο σκληρά εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το πού γεννήθηκαν.”

Εταιρείες όπως η Microsoft και η Google, μαζί με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg, πιέζουν για να καταστεί ευκολότερη για τους υψηλά ειδικευμένους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες να εργαστούν στις ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι Fwd.us υποστηρίζει την αύξηση του αριθμού των θεωρήσεων visas που διατίθενται σε αυτούς τους εργαζομένους, στοχεύει σε κάτι ευρύτερο. “Στην οικοδόμηση της οικονομίας της γνώσης ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να εξασφαλίσουν περισσότερες θέσεις εργασίας, στην καινοτομία και στις επενδύσεις”. Όπως λένε οι ιδρυτές της.

Στην ομάδα Fwd.us συμμετέχουν μεγάλα ονόματα εταιριών και ηγέτες όπως LinkedIn, Reid Hoffman, Dropbox και αρκετοί άλλοι γράφει σε άρθρο της η huffingtonpost

«Ισχυρές» πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη… στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα