Απόδραση στα Δωδεκάνησα, με στυλ

Δημοσιεύθηκε

Δώδεκα νησιά, δώδεκα διαφορετικές προτάσεις διακοπών ανάλογα με το στυλ, την διάθεση και την παρέα που θα επιλέξετε για τις διακοπές σας. Βέβαια μπορείτε να κάνετε και συνδυασμούς ανάμεσα στα νησιά, μιας και οι αποστάσεις είναι μικρές και η σύνδεση μεταξύ τους απλή και γεμάτη εμπειρίες.

Από τα μεγαλύτερα και πιο πολυπρόσωπα συμπλέγματα νησιών στην Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα προσφέρουν στον ταξιδιώτη μια ξεχωριστή όψη του ελληνικού καλοκαιριού διαβάσαμε και στο athinorama.gr. Από την ατμοσφαιρική Χώρα της Πάτμου κι εκείνη της Αστυπάλαιας μέχρι τις ανερχόμενες νεοκλασικές πολιτείες της Σύμης, της Χάλκης και του Καστελόριζου και από τις αχανείς παραλίες και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου και της Κω μέχρι τα παρθένα τοπία της Καρπάθου και της Νισύρου, ο κάθε ταξιδιώτης μπορεί να βρει τον τύπο διακοπών που του ταιριάζει.

Οι φαν της παραλίας, οι λάτρεις της πολυτέλειας και της νυχτερινής ζωής και οι οικογένειες επιλέγουν συνήθως τα μεγαλύτερα και πιο αναπτυγμένα τουριστικά νησιά, όπως η Ρόδος. Τα ζευγάρια, οι σοφιστικέ και οι νεανικές παρέες που αναζητούν το διαφορετικό έχουν κάνει στέκι τους τη Σύμη, την Τήλο και τη Νίσυρο. Οι αρχαιολάτρες θα βρουν ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία των νησιών: ακροπόλεις της αρχαιότητας, μεσαιωνικές πόλεις και μεσοπολεμικά μνημεία-κληροδοτήματα της ιταλικής κατοχής.

Η ξενοδοχειακή υποδομή ακολουθεί το στιλ των διακοπών του κάθε νησιού: πολυτελή resorts, spa και family hotels στη Ρόδο και την Κω, ατμοσφαιρικοί ξενώνες σε παλιά σπίτια στο Καστελόριζο, στη Σύμη ή την Αστυπάλαια. Αν και οι μεταξύ τους συνδέσεις δεν είναι ιδανικές για island hopping, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να μοιράσουν τις διακοπές τους σε δύο ή τρία διαφορετικά νησιά, συνδυάζοντας συνήθως ένα από τα μεγάλα με κάποια μικρότερα-δορυφόροι (π.χ. Ρόδος με Χάλκη, Σύμη ή Καστελόριζο και Κως με Νίσυρο ή Τήλο).

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα