Νοστιμιές για όλους!της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

joinus

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Join Us, νομίζω ότι σας κάλυψα όλους με τις συνταγές μου. Κάνετε δίαιτα; Ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή; Αγαπάτε τα γεύματα πλούσια σε πρωτεϊνες και φυτικές ίνες; Ή μήπως προτιμάτε τα κολασμένα πιτάκια και δε σας νοιάζουν οι θερμίδες; Κι αν έχετε παιδάκια, δεν θέλετε μια νόστιμη ιδέα για κολατσιό στο σχολείο;

Μια σαλάτα με αβοκάντο και μπέικον αλλά και τα λαχταριστά κιμαδοπιτάκια μπήκαν στη συλλογή με τις συνταγές μου! Με ανοιξιάτικη διάθεση!

Σαλάτα με αβοκάντο και μπέικον

https://vimeo.com/124158960

Υλικά
1 αβοκάντο ώριμο
5 φέτες μπέικον
1 πακέτο σαλάτα iceberg Μπαρμπα Σταθης
1 πακέτο καρυδόψιχα
ελαιόλαδο
μπαλσάμικο της αρεσκείας μας
αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το μπέικον και το ψήνουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό. Παράλληλα κόβουμε το αβοκάντο και κυβάκια ή σε λεπτές φετούλες. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το iceberg, από πάνω τις φέτες μπέικον, το αβοκάντο και περιχύνουμε με τη βινεγκρετ – 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο + αλατοπίπερο. Σερβίρεται αμέσως, αφού μπει η βινεγκρετ.

Κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού

https://vimeo.com/124159077

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κουρού Χρυσή Ζύμη
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κουτάκι πελτέ ντομάτας
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 ξύλο κανέλας
2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
μπόλικος μαϊντανός
αλάτι/πιπέρι/μπαχάρι
1 αβγό για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο, ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά και το κόκκινο κρασί και σοτάρουμε, μέχρι να πιει τα υγρά του. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε μέ 2 ποτήρια νερό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε για 20 λεπτά, να μαγειρευτεί ο κιμάς και να πιει τα πολλά υγρά του. Έπειτα, αφήνουμε λίγο τον κιμά να κρυώσει και κόβουμε το φύλλο κουρού σε μικρά στρογγυλά με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ ή ενός ποτηριού. Βάζουμε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση, κλείνουμε το πιτάκι μας και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού καλύπτουμε τις άκρες, για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Βάζουμε όλα τα κιμαδοπιτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με 1 χτυπημένο αβγό με λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα