Μπλογκάρω με φθινοπωρινό γλυκάκι, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Εκπαιδευτικοί και ChatGPT: Ποια είναι τα οφέλη;

Εκπαιδευτικοί και ChatGPT: Ποια είναι τα οφέλη;

Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται μπροστά σε νέες προκλήσεις καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, και πλέον έχει αρχίσει να επηρεάζει και τον τομέα της εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Όσο κι αν αρνούμαι να το παραδεχτώ φίλοι μου, μπήκαμε στο φθινόπωρο! Περάσαμε εχθές την πρώτη δροσερή και συννεφιασμένη Κυριακή και διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Το timeline μας στο facebook ξαφνικά γεμίζει κούπες με ζεστές σοκολάτες σε κολακευτικές λήψεις, αέρινες μακρυμάνικες μπλούζες, sneakers σε γήινες αποχρώσεις και status updates σε μελαγχολικό τόνο! Εγώ πάλι είμαι ο άνθρωπος – σαγιονάρα! Λατρεύω το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο απλώς σκουραίνω λίγο τις αποχρώσεις στο μαγιό! Μέχρι να αρχίσω να κρυώνω πολύ, κυκλοφορώ με τα τσίτια! Και τρώω παγωτά και πολλά φρούτα και σαλάτες και πίνω και κρύο καφέ και νερό από το ψυγείο! Ίσως φταίει που μένω κοντά στη θάλασσα, ρουφάω ιώδιο με το κιλό και ξεμυαλίζομαι…

Τα μόνα που μπορούν να με κάνουν να αγαπάω το φθινόπωρο είναι οι νέες συνεργασίες, τα νέα επαγγελματικά ξεκινήματα, τα καλέσματα και οι νόστιμες εκδηλώσεις που βγαίνουν πάλι στο προσκήνιο, οι νέες γνωριμίες που κερδίζεις μέσα από όλα αυτά. Τους μήνες που έρχονται θα μοιραστώ μαζί σας πολλά νόστιμα νέα, ακόμα πιο ιδιαίτερες και εμπνευσμένες συνταγές, στηρίζοντας κυρίως τα ελληνικά προϊόντα και τους παραγωγούς, μαγαζιά που ανοίγουν άνθρωποι με γνώση της γαστρονομίας και αγάπη στο αντικείμενο και βόλτες που θα περιλαμβάνουν νέες γευστικές δοκιμές!

Κι επειδή ξέρω ότι τη λαχταράτε μια φθινοπωρινή νοστιμιά (μην ρωτήσετε πώς!) και την προτιμάτε και γλυκιά, με έντονο άρωμα μπαχαρικών, προτείνω να δοκιμάσετε ένα κραμπλ με μήλα! Μια πολύ εύκολη συνταγή με υπέροχο άρωμα που απαντάει και στην ερώτηση «τα μήλα κοντεύουν να σαπίσουν, τι να τα κάνω;»
Υλικά για 2 ατομικά μπολ: (εγώ το’ χω φανταστεί σε ζευγάρι, εσείς φτιάξτε όσα θέλετε!)
2-3 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
50 γρ. βούτυρο (γιά το σωτάρισμα)
200 γρ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
100γρ χοντροκομμένα μπισκότα κανέλας
100 γρ. ζάχαρη καστανή
150 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
1 κουτ. σούπας κανέλα ανακατεμένη με γαρύφαλλο σε σκόνη

Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στους 180. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 50 γρ. βουτύρου και σοτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, τα μπισκότα την κανέλα, το γαρύφαλλο και το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν κομματάκια ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα. Σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια βάζουμε στον πάτο λίγη από την ψιχουλιασμένη ζύμη, προσθέτουμε από πάνω τα μήλα και ολοκληρώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε στο φούρνο γιά 35′-40′, με προσοχή να μην καεί και το σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό. Συνοδεύεται με σαντιγί, παγωτό βανίλια ή σιρόπι καραμέλας.

eating-around

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα