Η Ελλάδα είναι γεμάτη νοστιμιές! Από άκρη σ’ άκρη. Κι ευτυχώς όταν δεν μπορούμε να πάμε εμείς σε αυτές, έρχονται εκείνες και μας βρίσκουν! Είναι υπέροχο το γεγονός ότι κάθε μέρα μπορούμε να απολαμβάνουμε μοναδικής ποιότητας προϊόντα από τα νησιά και τα χωριά μας, ενώ κατοικούμε σε μια άχαρη συνοικία της Αθήνας. Πολλοί από εμάς δεν θα πάνε κάπου διακοπές, ας φέρουμε τις διακοπές… στην πόρτα μας!
Με συντροφιά το αγαπημένο μας Ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης, φέτος μπορούμε να στήσουμε τα καλύτερα καλοκαιρινά σκηνικά! Καλή παρέα να υπάρχει για να το μοιραστείς…
Πήγαινε σε μια κοντινή παραλία, στρώσε χρωματιστό σεντόνι, άπλωσε πάνω του γεύσεις από όλη την Ελλάδα, να μυρίζουν χωριό, πράσινο, γαλάζιο! Και μην ξεχάσεις να βάλεις στο καλάθι σου όλες τις στιγμές “Made in Greece” που απεικονίζονται στη νέα summer edition συσκευασία του αγαπημένου σου ποτού! Φέτος το ούζο ΜΙΝΙ μας προσφέρει στιγμές ξέγνοιαστες και όμορφες με φόντο τα ελληνικά νησιωτικά και ηπειρωτικά τοπία της πατρίδας μας! Σε 4 διαφορετικά, πανέμορφα μπουκαλάκια, αποτυπώνονται στιγμές στο νησί – στην παραλία – στην εξοχή – στο χωριό. Με καλοκαιρινή διάθεση και αισιοδοξία, με την τεχνική του κολλάζ ζωντανών εικόνων και τοπίων. Φέτος, οι διακοπές είναι πιο κοντά από ό, τι φανταζόμαστε κι αντί για βαλίτσες με ρούχα και ουρές σε καράβια, γεμίζουμε τσάντες με τις απαραίτητες νοστιμιές και βγαίνουμε στην κοντινή φύση!
Αυτά τα νέα μπουκαλάκια είναι η χαρά του συλλέκτη! Δεν ξέρω αν το κάνεις κι εσύ, εγώ πάντως δεν πετάω ποτέ τα γυάλινα μπουκαλάκια και βαζάκια, αλλά τα ενσωματώνω στη διακόσμηση του σπιτιού μου είτε μόνα τους σε ράφια, είτε πάνω σε δίσκους, είτε με λουλούδια μέσα, σαν εναλλακτικά βάζα! Είναι υπέροχα, με τις χρωματιστές ετικέτες τους, ανανεώνουν τη διακόσμηση εύκολα και οικονομικά και κάθε φορά που τα βλέπεις θυμάσαι τις νοστιμιές που γεύτηκες!
Ορίστε και 2 ιδέες για να δώσεις στα πιάτα των… «διακοπών» σου, μια πιο καλοκαιρινή διάθεση! Πάντα με τη βοήθεια του ΜΙΝΙ!
Σπαγγέτι με λιαστές ντομάτες Ξάνθης, παστές σαρδέλες Μυτιλήνης και σάλτσα ούζου
Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι
Μερικές λιαστές ντομάτες Ξάνθης
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σφηνάκια ούζο
1 κονσέρβα παστές σαρδέλες Μυτιλήνης
Αλάτι/πιπέρι/πάπρικα
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι και παράλληλα ζεσταίνουμε σε φαρδύ τηγάνι το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι κι όταν γίνει διάφανο, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το ούζο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με μια τσιμπίδα τα μακαρόνια από την κατσαρόλα, ώστε να πάρει η σαλτσούλα και λίγο από το νεράκι τους. Ανακατεύουμε για λίγο, ώστε να πάρουν όλες τις μυρωδιές τα ζυμαρικά μας, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τις σαρδέλες από πάνω και πασπαλίζοντας το πιάτο μας με μπόλικη πάπρικα.
Κι έπειτα σβήσε την πικάντικη γεύση σου με μια μεθυστική γρανίτα Ούζο με άρωμα πορτοκάλι! Μια νόστιμη Ελλάδα στο ποτήρι σου!
Υλικά:
400γρ. νερό
200γρ. ζάχαρη
100γρ. ούζο
3 φλούδες πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να έχουμε ένα σιροπάκι που κοχλάζει. Αφαιρούμε τις φλούδες με μια τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε το ούζο. Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε μια ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το σιρόπι μας. Έπειτα μεταφέρουμε σε ανοξείδωτο μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες, μέχρι να κάνει κρυστάλλους. Το βγάζουμε, το χτυπάμε με ένα σύρμα και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Πριν σερβίρουμε, χτυπάμε πάλι λίγο με το σύρμα. Γενικά, δεν θα βγει πολύ σκληρό, είναι μια γρανίτα βελούδινη, ανακατεύεται εύκολα! Και φυσικά, μας πλημμυρίζει χαρά με το άρωμά της! Μας γεμίζει Ελλάδα!!
Θα είμαι κοντά σας όλο το καλοκαίρι και θα μοιράζομαι μαζί σας ό, τι πιο νόστιμο κυκλοφορεί!