Καλή νόστιμη χρονιά! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

1462898_591308717572295_456622259_n

Αύριο τελειώνει μια χρονιά γεμάτη νοστιμιές. Μια έντονη χρονιά, με γνωριμίες και εμπειρίες που θα θυμάμαι για πάντα. Με δυσκολίες, με στενοχώριες και αναπάντεχες εξελίξεις που όμως όλες είχαν κάτι καλό να μου προσφέρουν. Το ’13 ήταν σίγουρα η χρονιά μου. Μού έμαθε πολλά, να ζω έντονα, να μη λέω ποτέ “ποτέ”, να δοκιμάζω, να τολμώ, να μην φοβάμαι, να δημιουργώ τα πάντα απ΄το τίποτα!

Και το ’14 θα με βρει πολύ διαφορετική, με νέα σχέδια που σιγά-σιγά θα γίνουν πραγματικότητα. Μια νέα πραγματικότητα που σίγουρα θα αγαπήσω. Γιατί έμαθα να μην φοβάμαι το νέο, να το καλοδέχομαι.

Και αυτή είναι η ευχή μου για όλους σας. Να καλοδέχεστε το καθετί. Να τα βλέπετε όλα με θετική ματιά, ακόμα και τα λιγότερο καλά. Και τίποτα να μην αφήνετε στην τύχη και τη μοίρα του. Βάζουμε χεράκι και φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι τη ζωή μας. Ακόμα κι αν χρειάζεται να ιδρώσουμε, να ρίξουμε από την αρχή τα μπετά και να σηκώσουμε οικοδομή. Και τα λάθη μας, οι κακές επιλογές, όλα όσα κάναμε από απερισκεψία ή επειδή δεν ζυγίσαμε καλά τα υπέρ και τα κατά, να θυμόμαστε ότι αυτά είναι η ζωή μας. Δεν έχει νόημα να θυμώνουμε και να τιμωρούμε τον εαυτό μας, δεν έχει νόημα να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους και να τα βάζουμε με όλο τον κόσμο. Γιατί οι κακές επιλογές φτιάχνουν όμορφες ιστορίες.

Κι έπειτα, ζωή είναι οι άνθρωποι. Πιο πολύ αυτή τη χρονιά, χάρηκα με τους ανθρώπους που γνώρισα. Γιατί συνάντησα, γνώρισα, αγάπησα πολλούς. Από όλους έμαθα και κάτι διαφορετικό. Όλοι με βοήθησαν να γίνω καλύτερη είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό είναι πράγματι τύχη. Το να βρεθούν στο δρόμο σου άνθρωποι που αξίζουν, είναι τύχη. Το να τους κρατήσεις όμως, να μάθεις από αυτούς, να ωφεληθείς, να πάρεις και να δώσεις, είναι στο χέρι σου…

Μέσα σε όλα λοιπόν, τα αναπάντεχα όμορφα που συνέβησαν, ήταν και η πρόταση που μου έγινε για τη συμμετοχή μου στο Joy, στην χαρούμενη εκπομπή του ΣΚΑΙ που πλέον έχει αγαπηθεί από όλους, από κάθε ηλικία. Όλοι παραδέχονται το πόσο κεφάτη, αισιόδοξη και πρωτότυπη είναι, ότι ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Το Joy λοιπόν, μου έμαθε κι μου πρόσφερε πολλά. Με έφερε σε επαφή με χαρούμενους συνεργάτες, άκουσα ενδιαφέρουσες ιστορίες, έγινα καλύτερη σε πολλά επίπεδα και κυρίως μοιράστηκα τις συνταγές μου με ακόμα περισσότερο κόσμο. Οπότε, δίκαια νομίζω, το Joy παίρνει τον τίτλο του πιο αγαπημένου project της χρονιάς. Γι’αυτό και θα κλείσω το κείμενό μου με ένα ακόμα βιντεάκι από αυτά τα τσαχπίνικα, που δεν μιλάω, που κάθε φορά που τα βλέπω θυμάμαι τα αστεία που μου έλεγαν τα παιδιά στις κάμερες και έλαμπε το πρόσωπό μου από τα γέλια!

Πουρές τραχανά με γιαούρτι

Υλικά:
200γρ τραχανά ξινό
500γρ νερό
1 κεσεδάκι γιαούρτι
αλάτι/πιπέρι
ελαιόλαδο
δενδρολίβανο
κρέμα μπαλσάμικο

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τον τραχανά σε βραστό αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να πιει τα υγρά του. Τον πολτοποιούμε, προσθέτουμε γιαούρτι, πιπεράκι και δενδρολίβανο και σερβίρουμε με κρέμα μπαλσάμικο. Είναι ένα πρωτότυπο συνοδευτικό για κρέατα ή ακόμα και για  βραστά λαχανικά.

Καλή, νόστιμη χρονιά!

1505026_604939066209260_391528377_n

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα