Η Jacinda Ardern γράφει βιβλίο για την ηγεσία
Η Jacinda Ardern γράφει βιβλίο για την ηγεσία

Δημοσιεύθηκε

Η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, ανακοίνωσε την έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο “Ηγέτιδα του Εαυτού μου: Κάνοντας τη Διαφορά”.

Η Ardern ήταν η νεότερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία

Μέσω μιας ανάρτησής της στο Instagram, εξήγησε ότι δεν επιθυμούσε να γράψει ένα βιβλίο που θα επικεντρωνόταν στην εσωτερική πολιτική των πέντε τελευταίων ετών.

‘Κάποιος με έπεισε πως θα ήταν καλύτερο να αναλύσω ορισμένα από τα θέματα που παρουσίασα στον αποχαιρετιστήριο μου λόγο – όπως η ιδέα ότι μπορείς να γίνεις ηγέτιδα του εαυτού σου και να κάνεις τη διαφορά. Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που σκοπεύω να κάνω’, δήλωσε η Jacinda Ardern.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jacinda Ardern (@jacindaardern)

Η Ardern, που συμπληρώνει τα 43 της χρόνια τον επόμενο μήνα, αποχώρησε απροσδόκητα από την πολιτική τον Ιανουάριο μετά από μια πενταετή θητεία, επισημαίνοντας ότι δεν είχε πλέον την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσει.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, αντιμετώπισε προκλήσεις όπως την τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς, την έκρηξη ενός ηφαιστείου με πολλούς νεκρούς και την πανδημία του Covid-19, η οποία οδήγησε στο κλείσιμο των συνόρων της χώρας για δύο χρόνια.

Η Ardern ήταν η νεότερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας όταν ανέλαβε τα ηνία το 2017, σε ηλικία 37 ετών.

Το 2018, κατά τη διάρκεια της θητείας της, έγινε η δεύτερη πρωθυπουργός που έφερε στον κόσμο ένα παιδί ενώ βρισκόταν στο αξίωμα. Επίσης, το ίδιο έτος, πήρε την κόρη της μαζί της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Jacinda Ardern απέσπασε ευρεία αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο, αν και ενώ απέκτησε όλο και περισσότερους αντιπάλους στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας της.

Από νεαρή ηλικία, η Ardern έδειξε ενδιαφέρον για την πολιτική και την κοινωνική δικαιοσύνη. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Waikato, όπου απέκτησε το πτυχίο της στις Σπουδές Μέσων Ενημέρωσης και την Πολιτική Επιστήμη.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων, ενεπλάκη σε διάφορες οργανώσεις και εκδηλώσεις που αφορούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το 2005, σε ηλικία 25 ετών, εξελέγη βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Νέας Ζηλανδίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα