Η Apple συνεχίζει επ αόριστον την τηλεργασία
Η Apple συνεχίζει επ αόριστον την τηλεργασία

Δημοσιεύθηκε

Η τηλεργασία συνεχίζεται  επ αόριστον στους υπαλλήλους της Apple, παρότι σκόπευε να επιστρέψει σε εργασία στα φυσικά της καταστήματα.

Προφανώς η πανδημία και τα αυξανόμενα κρούσματα αλλά και η παραλλαγή Όμικρον, ανέτρεψαν τα σχέδια της εταιρίας. Μήνυμα του Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλου της Apple, σύμφωνα με του New York Times λέει: H εταιρεία θα επιστρέψει στην υβριδική εργασία «σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί». Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι  η εταιρεία θα παράσχει επιπλέον 1.000 δολάρια σε κάθε υπάλληλο για εξοπλισμό γραφείου στο σπίτι.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την αναβολή αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Η είδηση ​​ήρθε αμέσως μετά το προσωρινό κλείσιμο τριών καταστημάτων λιανικής της Apple, στο Μαϊάμι, την Αννάπολη, το Md. και την Οτάβα. Μετά από έξαρση θετικών τεστ και έκθεσης μεταξύ των εργαζομένων σε αυτά τα καταστήματα.

Άλλες εταιρίες όπως το Facebook, επιτρέπουν στους υπαλλήλους να επιλέγουν να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι με τηλεργασία. Ενώ, η Apple υποστήριξε ότι θέλει οι εργαζόμενοί της να επιστρέψουν στο γραφείο τουλάχιστον με μερική απασχόληση όταν είναι ασφαλές. Αυτό οδήγησε σε σύγκρουση με ορισμένους από τους υπαλλήλους της το καλοκαίρι, μια σύγκρουση που εξελίχθηκε σε κίνημα AppleToo.

Παρότι η Apple στο site της προμοτάρει τις δυνατότητες των ανθρώπων να εργάζονται ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Και υποστηρίζει ότι: Από ένα γραφείο στο εξωτερικό έως ένα αιολικό πάρκο στα δυτικά μέχρι το τραπέζι της κουζίνας σας — εσείς και η ομάδα σας θα έχετε τη δύναμη να είστε παραγωγικοί, δημιουργικοί και συνεργατικοί. Πραγματοποιήστε τα πάντα από οπουδήποτε

Με το νέο αόριστο χρονοδιάγραμμά της, η Apple εντάσσεται σε μια αυξανόμενη λίστα εταιρειών που έχουν υποκύψει στις απρόβλεπτες συνέπειες της πανδημίας. Ενώ όπως φαίνεται όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναθεωρούν τη σχέση ποιότητας ζωής και εργασίας

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα