Γυμναστείτε και θα έρθει η συγκέντρωση στη δουλειά

Γυμναστείτε και θα έρθει η συγκέντρωση στη δουλειά

Πολύ συχνά νιώθουμε ότι θέλουμε να συγκεντρωθούμε σε θέματα της δουλειάς αλλά δεν τα καταφέρνουμε ικανοποιητικά.

Είναι αυτές οι στιγμές που θέλουμε να εστιάσουμε πάνω σε κάτι (συνήθως σε επαγγελματικό επίπεδο) αλλά δεν μας βγαίνει. Και τότε αρχίζει το άγχος και η αίσθηση ότι δεν είμαστε παραγωγικοί. Τις περισσότερες φορές όσο πιέζουμε τον εαυτό μας τόσο αυτή η αίσθηση γίνεται μεγαλύτερη. Πόσο μάλλον αυτή την περίοδο όπου λόγω της πανδημίας η ψυχολογία είναι ακόμα πιο επιφορτισμένη. Και το να εστιάσουμε στην εργασία μας φαίνεται να επηρεάζεται από πολλούς ενοχλητικούς περισπασμούς. Αυτό επηρεάζει την ικανότητα να παίρνουμε αποφάσεις σε πολλά επίπεδα. Ίσως γιαυτό το λόγο και μπήκε στη ζωή μας η μετακίνηση 6 (όταν δεν αποτελεί πρόφαση για άλλα πράγματα).

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σωματική άσκηση βοηθάει στο να αποφορτιστούμε και έχει θετική επίδραση στην συγκέντρωση. Μια ώρα περπάτημα ή τρέξιμο ή όποια έντονη σωματική δραστηριότητα επιλέξουμε, αρκεί για να ξαναγυρίσουμε ανανεωμένοι στην εργασία μας. Όταν λοιπόν έρχεται αυτή η στιγμή όπου όσο και να προσπαθείς να συγκεντρωθείς δεν γίνεται, βάλε μια φόρμα και αποσυνδέσου για μια ωρίτσα. Όταν επιστρέψεις μάλλον όλα θα έχουν επανέλθει σε καλύτερο σημείο

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
NASA: εντυπωσιακές εικόνες από το διαστημικό σκάφος Κύκνος
Prev NASA: εντυπωσιακές εικόνες από το διαστημικό σκάφος Κύκνος
Next Που βρίσκονται οι έξυπνες πόλεις με επίκεντρο τους κατοίκους
Που βρίσκονται οι έξυπνες πόλεις με επίκεντρο τους κατοίκους