Γιαουρτλού το αλλιώτικο, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Είχα τρελή έμπνευση, που λέτε, προχθές και αξιοποίησα ένα μπρόκολο που είχα στο ψυγείο, το οποίο – εντάξει – δεν το λες και αδυναμία μου μεγάλη! Όμως, οφείλω να ομολογήσω, ότι εμφανισιακά είναι πανέμορφο και γενικά μου ανοίγει την όρεξη για πολλά πιάτα – πίνακες ζωγραφικής!

flust.gr

Εκεί που έφτιαχνα μια κόκκινη σάλτσα για τα μακαρόνια μας με λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι (υπέροχο μέσα στα κοκκινιστά!), σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω και λίγη για να συνθέσω ένα γιαουρτλού πολύ ξεχωριστό. Ένα γιαουρτλού με μπρόκολο!

brokolo

 

Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες, η διαδικασία δεν είναι μόνο εύκολη, αλλά και όμορφη, χάρη στα υπέροχα χρώματα των συστατικών. Έβρασα για 4 λεπτά το μπρόκολο και κράτησα μόνο τις φουντίτσες του, χωρίς τα κοτσάνια. Τα περιέχυσα με την κόκκινη σάλτσα που είχα φτιάξει, χωρίς να βάλω λουκάνικο.

flust.gr

 

Για το γιαουρτλού, ανακάτεψα γιαούρτι στραγγιστό με αρωματικό ελαιόλαδο Άριστον με σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο και ολοκλήρωσα το πιάτο με μια μπόλικη στρώση από αυτό. Γαρνίρισα με φρέσκια ψιλοκομμένη κόκκινη γλυκιά πιπεριά και έτοιμη η τσαχπινιά για το τραπέζι!

flust.gr

Tα ελαιόλαδα Άριστον θα έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε στο 3ήμερο της έκθεσης του Αθηνοράματος ”ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΟΡΤΗ-ΓΕΥΣΕΙΣ”, στις 5-7/12, στο HELEXPO Αμαρουσίου. Θα είμαι κι εγώ εκεί με τις νόστιμες προτάσεις μου για το πώς μπορούμε να τα σερβίρουμε και να τα συνδυάσουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας στη μαγειρική.

Σας περιμένουμε!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα